Şefa ICR New York îşi anunţă plecarea: "O să solicit cui se cuvine să afle cine m-a ameninţat cu moartea şi disoluţia"

Numită în 2012 la conducerea Institutului Cultural Român din New York, Doina Uricariu îşi anunţă plecarea de la ICR, după ce în prealabil a acuzat că se doreşte intimidarea sa şi că a fost ameninţată.
Dointa Uricariu.
Dointa Uricariu. (Facebook)
Loredana Diacu
14.12.2015

Poeta Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Român (ICR) din New York, a anunţat, luni, pe contul său de Facebook, că va pleca de la conducerea instituţiei. Cu o zi înainte, poeta acuzase că se doreşte ocuparea postului său de către altcineva şi că a fost ameninţată cu moartea şi disoluţia, relatează Realitatea.net.

"Voi pleca foarte curând de la Institutul Cultural Român de la New York. Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi susţinut evenimentele pe care le-am realizat. Rămânem prieteni cu toţi cei care ne considerăm prieteni. Voi avea, în fine, timp mai mult ca să scriu şi ca să susţin şi să promovez valorile României. E darul pe care mi-l fac de Crăciun. ", a scris Doina Uricariu, luni, pe Facebook.

Într-un alt mesaj publicat, duminică, pe contul său de Facebook, directoarea ICR afirma că "se doreşte" ca postul pe care îl ocupă în prezent să fie dat altcuiva, însă, în ceea ce o priveşte, o asemenea decizie ar reprezenta o favoare, deoarece s-a "plictisit" să lucreze cu "mediocrii şi amatori de sinecuri".

"Se doreşte postul meu de la ICRNY pentru a fi ocupat de altcineva, O să solicit cui se cuvine să afle cine m-a ameninţat cu moartea şi disoluţia. Ca să mă intimideze. Am fost rugată, precipitată să ocup acest post. Nu mă cramponez de el. Am fost unicul director de ICR, cu un CV performant, multiplu premiat şi decorat cu cele mai înalte decoraţii ale României şi Premii. Doriţi să mă înlocuiţi, îmi faceţi o favoare, lucraţi cu o echipă care nu a făcut nimic pentru promovarea culturii române şi care excelează prin pile şi mediocritate. Eu m-am plictisit să lucrez cu mediocrii şi amatori de sinecuri", a scris Doina Uricariu, duminică, pe contul său de Facebook.

Ulterior, mesajul a fost şters de pe profilul de Facebook al scriitoarei, arată Realitatea.net.

Doina Uricariu a fost numită în funcţia de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la New York în 2012, preluând postul de la Corina Şuteu, care a condus filiala newyorkeză a instituţiei timp de şase ani.

Numirea Doinei Uricariu în funcţia de director a fost făcută de Andrei Marga, la vremea respectivă preşedinte al Institutului Cultural Român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor