Şef de poliţie din Bucureşti, acuzat că a luat mită de la infractori

Inspectorul principal de poliţie, Gheorghe Marius Giurescu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită şi favorizarea făptuitorului.
(photos.com)

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au reţinut şi pe unul dintre colegii inspectorului, Stelian Barbu, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi formaţiuni. Magistraţii Tribunalului Bucureşti trebuie să decidă în acest caz dacă se impune sau nu arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi poliţişti acuzaţi de corupţie.

În perioada 2014 – începutul anului 2015, Marius Gheorghe Giurescu şi Stelian Barbu au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziţii la domiciliile a două persoane (martori-denunţători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracţiunile de furt comise de aceştia, printre care se aflau şi foarte multe bijuterii.

"La terminarea percheziţiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, însă după ce li s-a luat câte o declaraţie formală, faţă de aceştia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracţiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor", se arată într-un comunicat remis de agenţia anticorupţie.

Procurorii DNA susţin că, în schimbul neluării măsurilor legale faţă de cei doi martori-denunţători pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, inculpaţii Marius Gheorghe Giurescu şi Stelian Barbu au solicitat şi primit de la aceştia mai multe sume de bani.

"Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la unul dintre denunţători suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro. Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat şi a primit de la celălalt denunţător suma de 1.500 de euro. Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpaţi prin intermediul unor persoane", susţin procurorii.

În cauză, DNA a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne