Sebastian Bodu: Cetăţeanul Lambrino Paul şi-a luat numele de "Al României". Voi ataca în instanţă decizia

Proaspăt inculpat în dosarul Truică, prinţul Paul s-ar putea trezi că-şi pierde şi numele. Avocatul Sebastian Bodu îi pregăteşte o surpriză în instanţă - va cere anularea actului administrativ prin care cetăţeanul român Lambrino Paul şi-a luat numele de "Al României".
Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Al României Paul-Philippe, caz unic în România şi, poate, în lume. Numele din cartea de identitate a lui Lambrino Paul este... AL ROMÂNIEI Paul-Philippe. Da, aţi văzut bine. "AL ROMÂNIEI" este numele lui de familie. Deşi născut Lambrino, aşa-zisul prinţ şi-a schimbat apoi numele, pe cale administrativă, întâi în Hohenzollern şi ulterior, pentru că i s-a părut insuficient în a releva calitatea de "prinţ", în AL ROMÂNIEI.

Fiind cetăţean român şi britanic, Lambrino Paul şi-a schimbat numele pe cale administrativă în Marea Britanie, conform legii engleze. Problema este că, pe legea română, nu ar fi putut niciodată să îşi ia numele de AL ROMÂNIEI, întrucât nu îndeplinea niciunul din motivele temeinice în baza căruia se poate aproba schimbarea numelui. În aceste condiţii a folosit, pentru un scop ilicit, legea engleză, săvârşind astfel o fraudă la legea română", a declarat Sebastian Bodu, fost europarlamentar şi şef al ANAF.

Avocatul susţine că va solicita instanţei române constatarea nulităţii actului administrativ eliberat de autorităţile britanice, prin care cetăţeanul român Lambrino Paul şi-a luat numele de "AL ROMÂNIEI" şi, pe cale de consecinţă, anularea cărţii de identitate emisă cu acest nume de autorităţile române.

"Interesul procesual îl dovedesc cu faptul că nu pot accepta ca o persoană fizică (nu mai vorbesc că este arestată, deoarece beneficiază de prezumţia de nevinovăţie) să îşi ia, cu de la sine putere, numele statului al cărui cetăţean sunt, adică să se identifice cu însuşi statul.

Deplâng faptul că, ceea ce încerc eu să obţin acum, în beneficiul tuturor concetăţenilor mei, putea fi realizat de la bun început de către autorităţile române. Este inacceptabil ca într-un stat membru UE unui oarecare cetăţean să i se permită să ia chiar numele statului a cărei cetăţenie o poartă. Dacă unuia îi poate trece prin cap aşa ceva, am pretenţia ca măcar instituţiile statului să fie responsabile", a subliniat Sebastian Bodu.

După depunerea acţiunii, avocatul susţine va posta textul acesteia pe blogul personal şi va face cunoscute toate apărările şi excepţiile ivite pe parcursul litigiului, în toate etapele sale procesuale.