Traian Băsescu despre "finul" Paul: "Nu îmi este fin. Oricine răspunde pentru faptele lui"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Întrebat pe Facebook ce părere are despre reţinerea "finului" său, prinţul Paul, şi dacă consideră aceasta un abuz, fostul şef al statului, Traian Băsescu, i-a răspuns cetăţeanului că Paul nu îi este fin şi că oricum fiecare persoana răspunde pentru faptele ale, nu şi pentru cele ale rudelor sale.

"Nu îmi este fin. I-am botezat copilul. Oricine răspunde pentru faptele lui. Dar pot să vă întreb ceva? Dacă un frate sau o soră a dvs. ar comite o ilegalitate aţi considera că şi dumneavoastră sunteţi vinovată? Mai am o problemă, oare de ce credeţi că nu a apelat la mine pentru recuperarea averii mai ales că părea dispus să ofere 50-80 la sută din bunurile recuperate? Nu cumva pentru că eu nu mă implicam în trafic de influenţă? O sugestie, nu staţi doar pe A3", i-a răspuns Băsescu persoanei care l-a întrebat ce părere are despre acest caz.

Reamintim că prinţul Paul este în prezent arestat la domiciliu, fiind acuzat că a avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosarul retrocedării Fermei Băneasa, fiind cel care a generat întreaga activitate infracţională. Prejudiciul în acest dosar este estimat la peste 135 de milioane de euro.

Imediat după vestea reţinerii lui Paul "Al României", cum îi apare numele în rechizitoriu DNA, în mediul online au început să circule fotografii ale fostului preşedinte alături de acesta şi soţia lui.