Secretarul General Adjunct NATO: Neutralitatea R. Moldova nu ne împiedică să fim parteneri puternici

Rose Gottemoeller a apreciat contribuţia R. Moldova la menţinerea păcii şi securităţii regionale, inclusiv prin detaşarea contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR din Kosovo.
Rose Gottemoeller prezentă la deschiderea Oficiului NATO la Chişinău (gov.md)
Ştefan Sârbu
08.12.2017

Cu ocazia inaugurării Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, Secretarul General Adjunct NATO, Rose Gottemoeller aflată în vizită la Chişinău, a subliniat că deschiderea Oficiului este rezultatul interesului manifestat de autorităţile moldovene şi a cooperării bilaterale, fiind o dovadă a angajamentului şi a valorii pe care ambele părţi o acordă parteneriatului. Alianţa Nord-Atlantică fiind dispusă să sprijine în continuare reformele în R. Moldova, pentru a consolida buna guvernare şi instituţiile de stat, inclusiv eforturile de luptă împotriva corupţiei pe plan naţional.

„NATO respectă pe deplin neutralitatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Blocul Nord-Atlantic lucrează cu multe ţări neutre, inclusiv Suedia, Finlanda şi Elveţia, precum şi cu ţări care au relaţii strânse cu Rusia, precum Armenia. Neutralitatea nu înseamnă că nu putem fi parteneri puternici”, a declarat Rose Gottemoeller.

De asemenea, Secretarul General Adjunct a apreciat contribuţia R. Moldova la menţinerea păcii şi securităţii regionale, inclusiv prin detaşarea contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR din Kosovo.

Oficiul de Legătură NATO la Chişinău este o misiune diplomatică cu experţi din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicaţii militare şi este instituit în conformitate cu prevederile Acordului, semnat la Bruxelles, pe 29 noiembrie 2016. Cu toate acestea, Igor Dodon şi PSRM s-au declarat a fi împotriva deschiderii Biroului NATO, specificând că acţiunea ar comporta riscuri sporite pentru securitatea naţională a ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor