Sebastian Bodu: Cătălin Ivan s-a făcut degeaba preş în faţa lui Martin Schulz

Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)
Flori Mladin
03.04.2014

Europarlamentarul Sebastian Bodu, membru al PNŢCD, face cunoscută o situaţie inedită în Parlamentul European, şi anume a purtătorului de cuvânt al PSD Cătălin Ivan, care este şi europarlamentar şi a acceptat să întocmească un raport conform dispoziţiei preşedintelui socialist al PE de a scoate un paragraf din textul raportului privind descărcarea de gestiune a Parlamentului European.

Europarlamentarul precizează că a avut loc un gest fără precedent în istoria Parlamentului European, şi anume preşedintele socialist Martin Schulz a dispus pur şi simplu scoaterea unui paragraf din textul raportului privind descărcarea de gestiune a acestui for pe anul 2012, în condiţiile în care europarlamentarii pot doar depune amendamente pe un text. Paragraful respectiv prevedea ca membrii comisiei de control bugetar citaţi de instanţele belgiene să se prezinte pentru a da declaraţii în calitate de martori cu privire la scandalul de corupţie care a dus la demisia lui John Dalli, comisar pentru sănătate din Malta.

Bodu a mai explicat că anterior, Martin Schulz blocase citaţiile instanţelor belgiene timp de două luni şi a decalat audierile din comisia de control bugetar pe acelaşi subiect.

Sebastian Bodu a precizat că parlamentarul român "Cătălin Ivan, în calitate de raportor principal al raportului privind descărcarea de gestiune a Parlamentului European, a acceptat fără să crâcnească această ingerinţă a lui Martin Schulz, motivul oficial invocat fiind 'dreptul preşedintelui de a declara inadmisibil un text aflat în contradicţie cu obligaţiile legale ce incumbă instituţiei cu privire la regulile de confidenţialitate', după cum a declarat Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Parlamentului European."

Europarlamentarul a mai menţionat că raportorul Cătălin Ivan nu a participat la şedinţa plenară a Parlamentului European care a votat propriul său raport, ceea ce este neobişnuit, "probabil pentru a nu fi pus în situaţia de a da explicaţii europarlamentarilor furioşi."

Plenul Parlamentului European a amânat votul final - cu o majoritate covârşitoare (4 la 1) - pentru a-i da posibilitatea preşedintelui Parlamentului, dl. Martin Schulz, să prezinte explicaţii cu privire la ingerinţa sa abuzivă în activitatea comisiei de control bugetar. Probabil că aceleaşi explicaţii va trebui să le ofere şi Cătălin Ivan, atunci când se va relua discuţia raportului său, în şedinţa plenară din săptămâna 14-17 aprilie de la Strasbourg, a mai arătat Sebastian Bodu.

Europarlamentarul român a mai anunţat că Martin Schulz nu este numai preşedinte al Parlamentului European, ci este şi candidatul socialist la preşedinţia Comisiei Europene. "Pentru a-şi maximiza şansele de reuşită, acesta a transformat contul de Twitter al Parlamentului European în propriul său cont, cu tot cu cele peste 60.000 de persoane care îl urmăreau, aceştia devenind automat abonaţii săi personali", a afirmat Sebastian Bodu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor