Băsescu: România nu are un politician care să poată fi premier mai bun decât mine, nu are

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, la România Tv, că nu există în toată ţara un politician mai bun pentru funcţia de premier decât el.

"România nu are un politician care să poată fi premier mai bun decât mine, nu are. De ce? Pentru că în afară de Ion Iliescu care a cunoscut statul, al doilea om care ştie statul cu bune şi cu rele sunt eu. Ion Iliescu nu l-a reformat pentru că n-a vrut. Eu am vrut, dar n-am putut pentru că n-am avut decât trei ani şi patru luni guvern care să nu-mi fi fost ostil, pe Boc.

În rest am avut Guvernul Ponta, am avut Guvernul Tăriceanu. România are nevoie, făcând abstracţie de mine acum, are nevoie de un premier care să ştie statul, să ştie hibele statului unde sunt", a spus preşedintele PMP Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte a susţinut că actualul lider de la Cotroceni, Klaus Iohannis, va avea aceeaşi experienţă şi cunoştinţe după două mandate.

"Dacă Iohannis ar şti la ora asta (ceea ce ştiu eu - n.r.)… va şti dacă va face două mandate, va afla şi el ce ştiu şi eu despre stat şi unde-s găurile, unde-s butoanele, ce trebuie reformat. Dar degeaba ştii dacă eşti la Cotroceni, trebuie să fii la Executiv, că aici poţi da ordonanţe de urgenţă, ordonanţe, proiecte de legi, aici ai o majoritate în Parlament, aici poţi schimba ţara", a explicat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne