Scandalul "Udrea la Paris". Corlăţean: Acuzaţiile aduse serviciilor secrete franceze aduc atingere relaţiei cu Franţa

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a criticat, vineri, în cadrul unei declaraţii remise Mediafax, că acuzaţiile publice aduse în campania electorală serviciilor secrete române şi franceze sunt extrem de grave şi riscă să prejudicieze interesele naţionale ale României, fiind de natură să aducă atingere relaţiei de prietenie cu Franţa.

"În calitate de ministru de Externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziţii de un evident partizanat politic, se aduc acuzaţii publice unor instituţii ale statului francez", a subliniat Titus Corlăţean, adăugând că o astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de preşedinte, "contravine grav regulilor şi cutumelor diplomatice şi aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relaţii de prietenie şi încredere" între România şi Franţa, consolidată sub forma Parteneriatului Strategic.

Ministrul de Externe face un apel la păstrarea decenţei către cei implicaţi în campania electorală şi le solicită să evite să facă demersuri care "ar putea vicia relaţiile internaţionale ale României şi ar contraveni interesului naţional".

"Tendinţa constantă de a introduce în discursul de campanie prezidenţială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea şi protejarea securităţii şi stabilităţii democratice a statului român, prin declaraţii care au ca scop discreditarea şi timorarea acestor instituţii, este de o deosebită gravitate şi riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naţionale legitime ale României. Campania electorală nu scuză, în niciun caz, mijloacele", a mai afirmat ministrul.

Reacţia lui Corlăţean vine la o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre lovitura de imagine suferită astăzi de Elena Udrea după ce în presă au apărut poze din weekendul petrecut de aceasta, la Paris, alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica.

Şeful statului acuză implicarea serviciilor secrete române în campania electorală, precum şi o presupusă colaborare între un serviciu de informaţii român şi unul francez.

"Aceasta este o operaţiune pe care serviciile, un serviciu românesc şi unul francez, şi l-au făcut între ele. Un reprezentant al unui serviciu român de informaţii nu se putea duce la recepţia hotelului unde a stat Elena Udrea, la Paris şi să îl pună să caute în arhivă, cu şapte luni în urmă. Este clar că a fost o colaborare şi ea a fost promptă, după ce Elena Udrea şi-a depus candidatura, imediat au solicitat să primească această chitanţă, pentru că fotografiile le aveau din februarie", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Prezidenţiabilul PMP Elena Udrea a acuzat, de asemenea, implicarea serviciilor secrete care s-au pretat la jocuri politice şi au filat, pe cheltuiala statului român, trei femei aflate într-un week-end privat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne