Scandal uriaş în Germania. Lider politic cere ca poliţia de frontieră să împuşte migranţi

Extremismul ia amploare în Germania zguduită de scandalul agresiunilor sexuale din Koln şi nu foarte dornică să primească noi şi noi valuri de refugiaţi.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca. (Captură Foto)

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a cerut ca Partidul Alternativ fur Deutschland (AfD, de extremă dreaptă) să fie supravegheat de către serviciile germane de informaţii, după ce liderul formaţiunii, Frauke Petry, a declarat că poliţia de frontieră ar trebui să aibă dreptul să împuşte migranţi, relatează Deutsche Welle online, preluat de gândul.info.

"Este incredibil că unor asemenea partide li se permite să-şi răspândească sloganurile pe posturi publice", a apreciat vicecancelarul, comentând declaraţiile lui Frauke Petry, adăugând că locul AfD este "în rapoartele serviciilor de informaţii şi nu la televizor."

Gabriel a mai declarat că există "îndoieli enorme" că AfD apără principiile democratice pe care este clădită Germania şi a amintit ca Petry pe de o parte transmite "cereri bizare", cum ar fi ca toate femeile să aibă cel puţin trei copii, iar pe de alta, vrea ca refugiaţi neînarmaţi să fie împuşcaţi.

Declaraţiile vicecancelarului vin în contextul în care sâmbătă, liderul AfD Frauke Petry a declarat în cadrul unui interviu că grănicerii germani "trebuie să împiedice traversarea ilegală a frontierei şi chiar să folosească armele dacă e necesar".

"Avem nevoie de controale complete pentru a împiedica atât de mulţi solicitanţi de azil să traverseze frontiera", a apreciat Petry.

Aceste declaraţii au stârnit reacţii dure, atât din partea poliţiei, sindicatul poliţiei germane precizând că "niciun poliţist nu va trage" în migranţi, precun şi din partea altor lieri politici.

"Am văzut deja acest lucru în cursul istoriei Germaniei şi nu vrem să apucăm această cale din nou", a declarat Jörg Radek, liderul GDP în timp ce liderul grupului parlamentar al SPD Thomas Oppermann a declarat că Petry "şi-a pierdut definitiv calea politică".

"Propunerea ei aminteşte de ordinul de a deschide focul în RDG", a declarat Oppermann, adăugând că "ultimul politician german care a tras în refugiaţi a fost Erich Honecker", care a condus fosta Germanie de Est comunistă din 1971 şi până la căderea Zidului Berlinului, în 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe