Sarkozy promite o politică externă mai agresivă, dacă va fi reales în funcţie

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy. (ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
20.04.2012

Preşedintele în exerciţiu al Franţei, Nicolas Sarkozy, a promis să desfăşoare o politică externă mai agresivă, dacă va fi reales în funcţie.

"Voi sugera iniţiative decisive la nivel internaţional până la sfârşitul lui 2012. De asemenea, voi implementa patru reforme pe scară largă în ţară", a declarat Sarkozy într-un interviu pentru postul de radio RTL.

Liderul francez a admis că este posibil să fi făcut unele greşeli la începutul mandatului său.

"Nu mi-am dat seama de întreaga semnificaţie a rolului preşedintelui, de aceea nu am lucrat cu devotaţie absolută", a explicat el.

Campania pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale se încheie vineri, la ora locală 23.50 (sâmbătă, 00.59 ora României).

Sondajele îi creditează pe Nicolas Sarkozy şi candidatul socialist Francois Hollande cu intenţii de vot relativ egale, însă Hollande ar urma să câştige al doilea tur.

Candidata de extremă-dreapta, Marine le Pen, ar urma să fie votată de circa 17% dintre alegători, iar Jean-Luc Melenchon, de extremă-stânga, este creditat cu 14% - 15% din intenţiile de vot.

Pe a cincea poziţie în sondaje de află Francois Bayrou, de centru.

Aproape un sfert dintre alegători nu s-au hotărât încă ce candidat vor vota sau dacă vor vota.

Campania s-a concentrat în special pe economie, Sarkozy lăudându-se cu o creştere economică bună în 2011, dar fiind criticat pentru rata şomajului de 10%.

Ambii candidaţi favoriţi au promis să echilibreze bugetul, dar Hollande a pus accent pe creşterea economică, în locul măsurilor de austeritate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor