Sarkozy: A începe un nou Război Rece cu Rusia este o mare greşeală

Nicolas Sarkozy în Metz, 1 ianuarie 2012
Nicolas Sarkozy în Metz, 1 ianuarie 2012 (CHARLES PLATIAU / AFP / Getty Images)

Lumea are nevoie de Rusia pentru a opri războiul civil din Siria şi pentru a elimina grupul jihadist Statul Islamic, a declarat fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy într-un interviu acordat miercuri. De asemenea, el a cerut Occidentului să nu înceapă un nou Război Rece cu Rusia, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

“Crearea scenei pentru un nou Război Rece cu Rusia este o greşeală serioasă. Avem nevoie de Rusia pentru a pune capăt conflictului din Siria şi în lupta noastră împotriva Statului Islamic. Aceasta nu înseamnă, bineînţeles, că ar trebui să fim de acord cu Moscova asupra oricărei chestiuni sau să acceptăm ceea ce se întâmplă în Doneţk”, a declarat Sarkozy în interviul său cu ziarul Le Figaro.

“Rusia ar trebui să revină în G8 şi să ridice interdicţia asupra importului de carne, în timp ce Europa trebuie să reînceapă dialogul său mutual benefic cu Moscova”, a adăugat fostul preşedinte francez.

SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au impus Rusiei mai multe runde de sancţiuni economice, financiare şi tehnologice deoarece s-a implicat în problemele interne ale Ucrainei.

Rusia a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii şi a răspuns la acţiunile occidentale cu o interdicţie asupra importurilor de produse alimentare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.