Sarajevo acuză 15 sârbi de crime de război

Femeie plângând la mormântul unui grup de 613 victime recent identificate - care au murit în timpul masacrului de la Srebrenica din 1995. 11 iulie 2011, cimitirul Potocari, Bosnia şi Herţegovina.
Femeie plângând la mormântul unui grup de 613 victime recent identificate - care au murit în timpul masacrului de la Srebrenica din 1995. 11 iulie 2011, cimitirul Potocari, Bosnia şi Herţegovina. (Sean Gallup / Getty Images)

Procurorii din Bosnia au acuzat, vineri, 15 sârbi suspectaţi de uciderea a peste 150 de musulmani civili în timpul războiului bosniac din 1992 - 1995, relatează Rferl.

”Este una din cele mai mari acuzaţii pentru crime de război din regiunea Prijedor” din nord-vestul Bosniei, au comunicat procurorii bosniaci.

Procurorii susţin că suspecţii au luat parte la un atac de mare anvergură organizat împotriva populaţiei musulmane din oraşul Zecovi.

Suspecţii sunt acuzaţi de ”crime, tortură, viol, cât şi de furtul şi distrugerea proprietăţilor”. Sârbii, printre care şi ofiţeri ai armatei, au fost arestaţi pe parcursul ultimelor săptămâni.

Sute de localnici din oraşul Zecovi au fost duşi în lagăre de detenţie în timpul războiului bosniac, iar cadavrele altor zeci de victime au fost găsite într-o groapă comună în apropiere de Tomasica, regiunea Prijedor.

Cimitirul comun din Tomasica este unul dintre cele mai mari, descoperite în urma războiului bosniac din 1992-1995.