Rusia se luptă cu demonii săi: Protest în St. Petersburg după distrugerea unei statui

Sute de oameni au protestat duminică în St. Petersburg împotriva distrugerii de săptămâna trecută a statuii unui demon. Un grup care s-a autointitulat “Cazacii din St. Petersburg” şi-a asumat răspunderea pentru acest act, conform Deutsche Welle.
Efigie a unui demon dărâmată de pe o casă din Sf. Petersburg (Captură)
Andrei Popescu
01.09.2015

Sute de oameni au protestat duminică în St. Petersburg împotriva distrugerii, săptămâna trecută, a statuii unui demon. Un grup care s-a autointitulat “Cazacii din St. Petersburg” şi-a asumat răspunderea pentru acest act, conform Deutsche Welle.

Statuia – reprezentând o creatură cu aripi de liliac – datează din jurul anului 1910 şi a fost distrusă, aparent, de vandali.

Într-o scrisoare deschisă, grupul de cazaci, de care nu a auzit nimeni până acum, a susţinut că statuia încuraja oamenii “să venereze făţiş Diavolul” şi că existenţa ei nu poate fi acceptată deoarece se află vizavi de o biserică. Totuşi, grupurile recunoscute de cazaci din oraş au negat că ar şti ceva despre grupul de activişti.

Roman Bagdasarov, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat că atacul a fost o reacţie logică împotriva unui obiect supărător şi negativ. “Mefisto întruchipează răul în această lume şi această persoană a decis să acţioneze, cel mai probabil, pentru a omorî maleficul”, a declarat Bagdasarov pentru ziarul rusesc pro-Kremlin Izvestia.

Procurorii ruşi au declarat că au deschis o anchetă pentru distrugerea obiectului, iar vinovaţii ar putea primi o sentinţă de până la 2 ani de închisoare.

La începutul acestei luni, activiştii ortodocşi fundamentalişti au atacat mai multe lucrări la o expoziţie de sculpturi din Moscova, susţinând că ele reprezintă o ofensă la adresa credincioşilor. S-a raportat că pagubele produse linogravurilor din era Sovietică în timpul incidentului s-au ridicat la peste 15.000 de dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor