Rusia lui Putin goneşte presa străină. CNN pe picior de plecare

(GABRIEL BOUYS / AFP / Getty Images)

Postul american de televiziune CNN a anunţat că îşi suspendă difuzarea în Rusia, invocând schimbările recente în legislaţia rusă privind mass-media care au ca scop consolidarea controlului asupra presei independente.

Sună dramatic, dar postul de televiziune s-ar putea să nu aibă o altă soluţie. În luna octombrie, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară.

Compania-mamă a CNN, Turner Internaţional, evaluează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia în lumina recentelor schimbări în legislaţia rusă privind mass media. Turner a mai declarat că emisia CNN ar putea fi întreruptă începând cu 31 decembrie.

Preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului din Kremlin, Mihail Fedotov, a declarat că decizia va impieta mult sfera informaţiilor din Rusia.

Există mari temeri în legătură cu libertatea mass mediei în Rusia, deoarece guvernul a preluat controlul asupra majorităţii posturilor de televiziune interne.

Totuşi, Turner a declarat că ar dori să revină în Rusia atunci când climatul media îi va permite acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe