Ludovic Orban: "Victor Ponta a încălcat grav legea de organizare şi funcţionare a SRI" (Video)

Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL
Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times

Victor Ponta a încălcat grav legea de organizare şi funcţionare a SRI, a declarat marţi vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, adăugând că premierul nu este la prima abatere de acest gen.

"După cum bine ştiţi, Victor Ponta a prezentat trei potenţiali candidaţi la funcţia de prim ministru (Călin Popescu Tăriceanu, Florin Georgescu şi George Maior n.r.). Unul dintre aceştia trei este directorul SRI. Prin prezentarea publică a candidaturii directorului SRI aflat în funcţie, Victor Ponta a încălcat grav legea de organizare şi funcţionare a SRI", a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

Potrivit lui Orban, Ponta se face vinovat de o "încălcarea gravă" a articolului 36 din Legea 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI, care stipulează că "personalul Serviciului Român de Informaţii nu poate face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu poate fi folosit în scopuri politice."

"Prin prezentarea candidaturii directorului SRI ,a folosit în scopuri politice partizane şi în scop personal SRI, aruncând o umbră nemeritată asupra acestei instituţii care de o bună bucată de vreme s-a reformat, s-a compatibilizat cu structurile similare în special din ţările membre ale NATO şi care a stat în afara disputelor politice cel puţin în ultimii 10 ani de zile", a mai adăugat Orban, reamintind că prezidenţiabilul Victor Ponta nu este la prima abatere de acest gen.

"Victor Ponta este un dictator înnăscut", a acuzat liberalul, afirmând că ceea ce îl determina pe Ponta să acţioneze în acest fel este "un puternic sentiment de frică şi nesiguranţă şi o boală pătimaşă pentru putere."

Vicepreşedintele PNL a reamintit că premierul Ponta a schimbat legislaţia astfel încât să îşi subordoneze serviciul de informaţii al MAI, la ora actuală şeful "Doi şi un sfert" fiind numit şi demis din funcţie de primul ministru şi că a încercat să-şi treacă în subordine inclusiv STS, structură organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT). STS este instituţia care coordonează transmiterea datelor din secţiile de vot către BEC.