Rusia emite o bancnotă dedicată Crimeei, mişcare ce va irita Ucraina

Moscova a emis miercuri o nouă bancnotă dedicată Crimeei, peninsulă ucraineană pe care a anexat-o ilegal anul trecut. Această mişcare va înfuria probabil Kievul, care susţine că doreşte să îşi recupereze teritoriul.
Noua bancnotă de 100 de ruble dedicată Crimeei.
Noua bancnotă de 100 de ruble dedicată Crimeei. (Captură Foto)

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014 printr-o operaţiune militară denunţată de Occident şi care a atras asupra Moscovei o serie de sancţiuni economice care au afectat economia rusă.

Noile bancnote de 100 de ruble înfăţişează principalele monumente arhitectonice din Crimeea, precum castelul Cuibul Rândunicii din apropiere de Ialta sau un monument naval din Sevastopol, oraşul portuar unde se află baza flotei ruseşti la Marea Neagră.

Alte imagini imprimate pe noua bancnotă sunt diferite monumente şi structuri religioase, precum şi figura ţarinei Ecaterina a II-a, cea care în secolul al XVIII-lea a extins frontierele Imperiului Rus pentru a acapara Crimeea.

Banca Centrală a Rusiei a susţinut într-o declaraţie că va emite 20 de milioane de bucăţi din noua bancnotă.

De altfel, banca a emis încă de anul trecut o monedă de 10 ruble cu imaginea Crimeei, celebrând “reunificarea” peninsulei cu Federaţia Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe