Roxana Wring: Administraţia condusă de Firea promovează urbanismul derogatoriu. Dovedeşte lipsă de viziune

Administraţia condusă de primăriţa Gabriela Firea dovedeşte lipsă de viziune asupra dezvoltării urbanistice a Capitalei, a acuzat consilierul USR Roxana Wring.
Roxana Wring
Roxana Wring (Florin Chirilă/Epoch Times)

Votul PSD-ALDE pentru nominalizarea membrilor din noua Comisie tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism (CTATU) dat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi dovedeşte că administraţia condusă de primăriţa Gabriela Firea va continua să promoveze urbanismul derogatoriu, a declarat miercuri, pe contul său de Facebook, consilierul Roxana Wring, de la Uniunea Salvaţi România.

"Sfidând dreptul bucureştenilor la informare, proiectul de hotărâre nu a fost supus consultării publice înainte de includerea pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri [marţi - n.r.]. Mai mult, nu au fost făcute publice CV-urile membrilor propuşi şi nici numele instituţiilor care i-au propus. Legea este încălcată şi prin nominalizarea unei comisii formată aproape exclusiv din arhitecţi şi urbanişti, fără a fi incluşi specialişti din alte domenii ale amenajării teritoriului cum ar fi sociologi, geografi, economişti, istorici", a afirmat Roxana Wring.

Consilierul general USR susţine că impunerea unei astfel de comisii (arhitectul-şef a refuzat să semneze raportul de specialitate) dovedeşte lipsa de viziune asupra dezvoltării urbanistice a Bucureştiului şi deplina continuitate cu abordarea administraţiilor conduse de foştii primari Sorin Oprescu şi Adriean Videanu.

"De exemplu, printre cei nominalizaţi se numără Dan Şerban, arhitectul care a elaborat PUZ-ul pentru imobilele de 11 etaje din parcul Bordei şi PUZ-ul pe spaţiul verde de pe bulevardul Kiseleff, colţ cu strada Uruguay, deocamdată, ca urmare a opoziţiei opiniei publice cele două PUZ-uri nu au devenit realitate sau Dorin Ştefan, proiectantul imobilului ridicat pe spaţiul verde de la intersecţia Barbu Văcărescu cu bd. Lacul Tei la mai puţin de 4 metri distanţă de blocul învecinat, proprietarii acestuia pierzând dreptul la iluminatul natural", a adăugat Roxana Wring.