Ciucu: Cum nici Securitatea n-a putut controla total societatea înainte de ‘89, nici Firea nu va reuşi

Deşi provine din partidul născut din cenuşa PCR, primăriţa Gabriela Firea nu a înţeles că prin coerciţie şi control total nu poţi conduce, a acuzat liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Primăriţa Capitalei, pesedista Gabriela Firea, îşi ascunde activitatea de Consiliul General prin abuz şi cu încălcarea legii, a acuzat miercuri, pe contul său de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu, care este convins că de la el a plecat totul.

"Ca să-mi fac treaba de consilier trebuie să înţeleg mai bine ce se întâmplă în Primărie: ce proiecte au direcţiile, ce şi-au planificat etc. Şi cum nu aflu mai nimic în sedinţele comisiilor conduse de pesedişti, m-am apucat să trimit e-mailuri mai multor direcţii din primărie, solicitându-le acestora întâlniri pentru a discuta despre activitatea lor. Le-am cerut şi nişte documente, vroiam să ştiu ce atribuţii le-a delegat Etajul 14 viceprimarilor. Asta s-a întâmplat miercuri, pe 9 noiembrie. A doua zi, pe 10 noiembrie, Gabriela Firea a trimis o circulară în primărie, circulară obţinută de ziarul Puterea", a declarat Ciprian Ciucu.

Potrivit documentului citat, de acum încolo, conducătorii din aparatul de specialitate al Primarului General precum şi cei ai instituţiilor publice de interes local ale Municipiului Bucureşti, se pot prezenta la convocările Consiliului General şi pot transmite date, informaţii şi documente solicitate de acesta numai dupa informarea prealabilă a primăriţei Firea şi cu acordul acesteia.

"Evident, n-am primit niciun răspuns la solicitările mele pentru acele întrevederi. Nici măcar din politeţe. Nu le-a dat voie. Îi înţeleg pe respectivii directori, le este frică, nu vor să-şi piardă locul de muncă. Mai mulţi angajaţi ai primăriei, mi-au transmis prin e-mail sau prin Facebook, că Firea a impus o atmosferă apăsătoare, de control total, prin oamenii aduşi din Voluntari. Este cât se poate de clar că Gabriela Firea comite un abuz în serviciu şi încalcă legea! Voi explora toate argumentele legale şi voi lua, împreună cu colegii din PNL din cadrul CGMB, deciziile de atac în justiţie care se impun!", a subliniat Ciprian Ciucu.

Prin acestă decizie, liberalul consideră că primăriţa Firea încalcă grav atât Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 cât şi OG 35/2002 privind Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale.

"Deşi provine din partidul născut din cenuşa PCR, Firea nu a înţeles că prin coerciţie şi control total nu poţi conduce. Cum nici securitatea n-a putut controla total societatea înainte de ‘89, nici Firea nu va reuşi, printr-o adresă, printr-o hârtie fără valoare pe care a scris o decizie ilegală, să-i oprească pe funcţionarii de bună credinţă din primărie să informeze, chiar şi pe canale informale, neasumate. Eu doar mă întreb: de ce cineva, care se ştie curat şi urmăreşte doar interesul public, ar vrea să se ascundă de consilieri şi cetăţeni?", a punctat Ciprian Ciucu.

Consilierul PNL susţine că mulţi dintre funcţionarii Primăriei, oameni cu care conversează prin mijloace electronice, şi a căror identitate o va proteja cu orice preţ, i-au mărturisit că se simt umiliţi de modul în care puternicii zilei din Volunari, treziţi peste nopate cu Bucureştiul la degetul mic, vin şi le impun decizii pripite, la limita legii, pentru care, în caz de proastă adminstrare, ei, funcţionarii de carieră, sunt cei care vor fi traşi la răspundere.

"Le transmit doar că sunt alături de ei şi că ştiu unde şi cum mă pot găsi. Mai departe voi şti eu ceea ce voi avea de făcut! Adăugaţi la toate acestea faptul că domana Primar nu permite şi nu răspunde la interpelări, că-şi permite să atace la persoană diferiţi Consilieri, pentru ca mai apoi preşedintele PSDist de şedinţă, să nu le dea celor atacaţi dreptul la replică.

Eu fac tot ce ţine de mine să transparentizez activitatea Primăriei, mediul în care lucrăm este extrem de toxic, toată administraţia este pe mâna PSD, întâmpinăm piedici peste piedici pntru a ne îndeplini mandatele date de voi. Personal sunt târât în justiţie şi mi se cer sume exorbitante, pentru a fi intimidat. Faceţi ca efortul nostru să merite, distribuţi astfel de mesaje. Nu controlăm televiziuni, nu avem acces la interviuri largi, doar dând un telefon. Suntem on-line. Faceţi ca efortul nostru să merite, daţi mai departe ca să se ştie! Mulţumesc!", a adăugat Ciprian Ciucu.