Gabriela Firea îl acuză pe Cioloş de "minciună politică"

Premierul Dacian Cioloş nu s-a ţinut de cuvânt - deşi a promis că după ce îşi va termina mandatul se va întoarce la activitatea sa şi va pleca de la Palatul Victoria, acum şi-a schimbat aspiraţiile şi s-a angajat în competiţia electorală, a acuzat primăriţa Gabriela Firea.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Deşi a promis că se retrage din activitatea politică după alegeri, premierul Dacian Cioloş a dat dovadă de "minciună politică", nu s-a ţinut de cuvânt, şi a decis până la urmă sa intre în competiţia electorală, a acuzat joi, la postul B1 TV, primăriţa generală a Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD.

"Eram de faţă. Cum vă uitaţi dumneavoastră în ochii mei şi eu în ochii dumneavoastră, aşa am stat cu domnul Dacian Cioloş. Era domnul preşedinte Dragnea, era domnul secretar general Neacşu, eram şi eu de faţă. Şi discuţia a fost omenească şi firească. Avea zece puncte pe o foaie de hârtie: gestionarea ţării până la alegeri şi a fost întrebare explicită, atât la sediul PSD, unde am fost puţine persoane, cât şi în Comitetul Executiv al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului şi, de asemenea, a fost întrebat de colegii noştri: 'Şi dacă, domnule Cioloş, o să vă placă la guvernare sau cineva vă propune şi rămâneţi?'. 'Nu este adevărat, sub cuvânt de onoare'.

Când cineva se uită în ochii tăi şi spune 'Sub cuvânt de onoare, sunt prim ministru câteva luni, un an şi pe urmă mă retrag în activitatea mea' după care brusc se răzgândeşte şi intră într-o competiţie electorală, nici măcar corectă, în sensul de a fi pe listele PNL şi de a intra în rândurile PNL-ului ca membru şi să îşi asume acest lucru cu bunele şi cu relele intrării în politică a unui om aşa zis independent, asta se numeşte minciună politică, păcăleală politică", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Potrivit primăriţei, "primul semn de întrebare" în privinţa lui Cioloş a apărut în momentul în care în posturile din aparatul de lucru de la Palatul Victoria şi în principalele ministere au intrat membri PNL sau apropiaţi ai acestora.

Legat de numele premierului, Firea susţine că social-democraţii preferă să îi lase pe români să îşi exprime opţiunile la votul de la alegeri, urmând ca abia după conturarea majorităţii parlamentare să fie stabilit "profilul de prim ministru şi variantele concrete de persoane care puteau să preia guvernarea".

"PSD nu a vrut sub nicio formă să pună în prim planul dezbaterii din campania electorală un om, un cetăţean, un coleg de-al nostru, pentru că, aşa cum ştiţi foarte bine, în dulcele grai dâmboviţean şi în meteahna noastră, s-ar fi găsit cu siguranţă şi persoane şi instituţii care să îl caracterizeze în fel şi chip şi noi am vrut să punem în prim plan ceea ce propunem noi pentru oameni, programul nostru", a subliniat Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne