Roşca la Bucureşti. Putin nu renunţă la formarea unui Imperiu Euroasiatic

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact, la 28 februarie şi 1 martie, la Bucureşti s-a desfăşurat un simpozion consacrat „personalităţii şi operei marelui filozof mistic român, Jean Pârvulesco”, la care a participat şi Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat din Moldova.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Captură Foto)
Maria Maevschi
03.03.2015

La sfârşitul săptămânii trecute, între 28 februarie - 1 martie, s-a desfăşurat la Bucureşti un simpozion consacrat filozofului mistic român, Jean Pârvulesco, la care a participat şi Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat din Moldova.

Simpozionul a fost, de fapt, o reuniune a admiratorilor liderului Kremlinului, Vladimir Putin. Potrivit flux.ro, Jean Pârvulesco a fost mentorul lui Aleksandr Dughin - consilierul preşedintelui Dumei de stat a Rusiei şi care, potrivit experţilor, este considerat ideologul lui Putin, ce susţine întru totul ideea Euroasiei lansată de Pârvulesco. Simpozionul a fost condus de către Dughin prin skype.

Dacă Dughin şi-a transmis mesajul prin skype, soţia sa, o iniţiatoare a ideii „Imperiului Euroasiatic”, s-a aflat la Bucureşti alaturi de adepţii lor moldoveni, români, ruşi, francezi şi italieni. Scopul Mişcării Euroasiatice este de a forma un imperiu din care să facă parte Rusia, fostele state CSI, dar şi unele state membre UE, precum România, Slovacia, Austria etc.

După cum am menţionat, la eveniment a fost prezent şi Iurie Roşca, care era considerat cândva vocea românismului din Moldova, datorită protestelor pe care le organiza împotriva comuniştilor. Între timp el a devenit un prieten apropiat al lui Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist din Republica Moldova, consolidându-şi astfel legăturile cu Rusia. Prezenţa lui Roşca la reuniune le-a dat de înţeles românilor că Putin încearcă să-şi facă simţită prezenţa, chiar şi în România, dorind să o facă parte a Euroasiei.

La reuniune, Roşca a istorisit celor prezenţi despre modul în care l-a cunoscut pe Dughin, numindu-l pe acesta „profesorul Dughin”, şi despre încercarea de a-i face pe români şi pe ruşi să înceteze să se deteste reciproc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor