Românii, chiriaşi de râvnit pentru mogulii britanici din domeniul imobiliar

(PETER MUHLY / AFP / Getty Images)

Chiar dacă o parte din presa britanică şi din politicienii Albionului i-au prezentat pe români şi pe bulgarii ca pe trântori care vor invada Marea Britanie pentru a profita de sistemul de ajutoare de stat mai degrabă decât pentru a îşi căuta un loc de muncă cinstit, nu toată Anglia vede problema aşa. Dimpotrivă chiar. Unii proprietari de clădiri de locuinţe din Marea Britanie par a fi încântaţi de venirea compatrioţilor noştri în UK.

Odată deschisă piaţa muncii pentru români şi bulgari, Ferguson Wilson, un mogul imobiliar din Marea Britanie se pregăteşte să-i evacueze din locuinţele pe care le deţine pe chiriaşii inclusiv britanici şomeri, ce trăiesc din ajutor social, având intenţia ca odată apartamentele golite să le închirieze către est-europeni, informează evz.

Într-un interviu acordat publicaţiei Daily Mail, Wilson, care a trimis notificări de evacuare către 200 dintre chiriaşii săi, a declarat pentru Daily Mail că imigranţii est-europeni sunt mai buni platnici, faţă de britanici, aşa că nu va mai accepta chiriaşi care trăiesc de pe urma ajutoarelor sociale.

Mulţi alţi proprietari de locuinţe vor face acelaşi lucru, a mai declarat magnatul imobiliar, care s-a plâns că cei ce trăiesc din ajutoare sociale nu plătesc chiria la timp, spre deosebire de est-europenii care muncesc.

Wilson şi soţia sa să deţin în jur de 1,000 de proprietăţi în Kent, imperiul lor imobiliar fiind evaluat la aproximativ 225 milioane de lire sterline.

Reamintim că invazia de români pe care o parte a presei britanice a prefigurat-o în articole cu puternic iz naţionalist nu s-a produs. Jurnaliştii londonezi care au aşteptat la aeroport în prima zi a anului "valurile de migranţi români" nu au avut ocazia să intervieveze decât un singur român care punea pentru prima oară piciorul în UK. Iar acesta, surpriză, ştia şi engleză şi îşi găsise şi un loc de muncă înainte să vină în Marea Britanie; nu venea pentru a trăi din ajutor social.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe