Presa britanică anti-imigraţie, motivată de 'extrema-dreaptă' (fost ministru bulgar de externe)

Fostul ministru bulgar de externe Nikolai Mladenov.
Fostul ministru bulgar de externe Nikolai Mladenov. (VANO SHLAMOV / AFP / Getty Images)

Un fost ministru bulgar de externe a acuzat unele media britanice că avertismentele lor privind o migraţie în masă a bulgarilor şi românilor sunt motivate de extrema-dreaptă, relatează vineri Daily Express.

Nikolai Mladenov, care a fost ministru de externe al Bulgariei din 2010 până în primăvara lui 2013, a spus că afirmaţiile privind un aflux brusc de imigranţi bulgari şi români sunt 'motivate politic'.

Fostul şef al diplomaţiei bulgare a declarat vineri la BBC Radio 4 că alte organizaţii media au încercat 'să arate că această isterie în masă, care a fost răspândită de unele media din Marea Britanie, a fost motivată exclusiv politic şi nu există niciun motiv să se creadă că Marea Britanie va fi invadată de valuri de imigranţi din Bulgaria'.

'Cred că este motivată în totalitate de agenda politică de extremă-dreapta', a adăugat el.

Mladenov a mai declarat că libertatea de mişcare a cetăţenilor are beneficii atât pentru imigranţi, cât şi pentru ţara gazdă.

'Da, mai mulţi bulgari s-au mutat (în Marea Britanie) şi contribuie la dezvoltarea economiei voastre, la fel cum mai mulţi britanici au considerat Bulgaria drept o bază pentru a se stabili şi contribuie la economia noastră', a spus el.

'Majoritatea ţărilor au beneficiat de deschiderea frontierelor, de comerţ şi de dezvoltarea din Uniunea Europeană. Prin urmare, nu cred că ar trebui să fim acizi împotriva acestui lucru - ar trebui de fapt să îl încurajăm şi să ne asigurăm că cei care au o calificare îşi găsesc locuri de muncă şi plătesc contribuţii', a mai afirmat Mladenov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe