România acceptă să transfere Moldovei prima tranşă din creditul de 150 milioane euro

Dacian Cioloş este oficial invitat la Chişinău, a declarat premierul moldovean Pavel Filip. Declaraţia premierului vine în condiţiile în care pe 24 august Moldova va primi prima tranşă din creditul rambursabil de 150 milioane euro din partea României.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

După ce una din principalele condiţii cerute de către autorităţile de la Bucureşti, acordul tehnic cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a fost îndeplinită, premierul moldovean Pavel Filip a anunţat luni, pe 1 augus, că omologul său român urmează să efectueze o vizită la Chişinău preconizată pentru finele lunii august sau începutul lunii septembrie.

Vizita premierului român va avea loc în contextul în care pe 24 august va fi transferată primă tranşă din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, transmite independent.md.

Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat că în cadrul unei convorbiri informale cu omologul său de la Bucureşti, acesta l-a invitat pe Dacian Cioloş să vină la Chişinău pe 27 august, atunci când Republica Moldova va sărbători Ziua Independenţei.

„Am trimis o invitaţie oficială, dar nu sunt sigur că premierul Cioloş va reuşi să vină la Chişinău la 27 august. Nu avem o confirmare oficială, dar premierul român va efectua o vizită în Republica Moldova la finele lunii august sau începutul lunii septembrie”, a declarat Filip.

Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova a fost semnat la Chişinău pe 7 octombrie 2015, valoarea totală a asistenţei financiare fiind de 150 de milioane de euro. Acordul de sprijin financiar din partea României este condiţionat însă, una dintre aceste condiţii fiind un acord tehnic cu FMI, care aflat în vizită la Chişinău în perioada 5-10 iulie, a decis la “nivel de staff” să acorde Moldovei un împrumut de 179 milioane dolari pentru o perioadă de trei ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe