Dorin Chirtoacă: Am votat pentru că îmi pasă

Dorin Chirtoacă, la vot
Dorin Chirtoacă, la vot (facebook.com / Dorin Chirtoacă)

Fostul primar general Dorin Chirtoacă a menţionat că, pe viitor, Primăria municipiului Chişinău va arăta în funcţie de cum vor vota duminică, 3 iunie, locuitorii capitalei. În context, fostul edil a îndemnat toţi locuitorii Chişinăului, să iasă din casă dacă le pasă.

”Am votat pentru că îmi pasă şi asta îi îndemn să facă pe toţi locuitorii Chişinăului, să iasă din casă dacă le pasă, fiindcă doar aşa putem vorbi despre continuarea dezvoltării europene a Chişinăului, a proiectelor începute, şi despre faptul că locuitorii îşi au primarul lor, anume prin participare la votare şi nu în alt mod”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, Chirtoacă a specificat că viitorul primar al Chişinăului va fi după cum vor vota la 3 iunie locuitorii capitalei. Dacă rezultatul va fi unul pro-european, la primărie va fi nu uşor, dar cel puţin va exista direcţia de a merge înainte, putând fi continuate proiectele începute, ”se va pune capăt şi dictaturii pe care o avem la nivelul republicii la alegerile parlamentare, deci lucrurile vor merge din bine în mai bine treptat, pas cu pas”.

Însă, în cazul în care rezultatul alegerilor locale anticipate din capitală va fi unul pro-asiatic, atunci va fi mai complicat din toate punctele de vedere, consideră Chirtoacă, specificând că puterea la primărie va continua deja prin alte scheme împreună cu dictatura de la nivelul central, astfel că ”în funcţie de cum va fi rezultatul aşa va fi şi primăria”.

Amintim că Dorin Chirtoacă a demisionat din funcţia de primar general al municipiului Chişinău la 16 februarie anul curent. Fostul primar a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată pe 25 mai 2017. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit de mai multe ori. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe