Revenirea Rodicăi Stănoiu pe micile ecrane stârneşte controverse şi redeschide subiecte controversate

Ondine Gherguţ, primind premiul pentru curaj de la însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, 11 aprilie 2014
Ondine Gherguţ, primind premiul pentru curaj de la însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, 11 aprilie 2014 (Ambasada SUA)

Invitată duminică seara la Realitatea TV, fostul ministru al Justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase, Rodica Stănoiu, a vorbit, printre altele, despre lupta anticorupţie, fapt care a stârnit o serie de comentarii negative în mediul online.

"Rodica Stănoiu vorbeşte despre Justiţia din România, evident fiind extrem de nemulţumită de lupta anticorupţie. Dovedită definitiv colaboratoare a fostei Securităţi şi creionată drept un cancer pentru justiţia românească, Rodica Stănoiu vorbeşte şi de penitenciarele moderne. Zic să vină şi Năstase Adrian să vorbească de luptă anticorupţie şi Nuţu Cămătaru despre traficul de persoane şi Măciucă Badea despre bunul simţ în spaţiul public", scrie jurnalistul Stelian Negrea pe contul său de Facebook.

O altă jurnalistă reputată, Ondine Gherguţ, a redeschis cu această ocazie un subiect extrem de controversat - moartea procurorului Cristian Panait.

"Rodica Stănoiu, scoasă din cloroform la Realitatea. Nu ştiu (n-am văzut emisiunea) dacă a fost întrebată de ce nu l-a primit în audienţă pe procurorul Cristian PANAIT, care voia să-i spună că se fac presiuni să aresteze un nevinovat, care voia să-i spună că dacă nu-l arestează pe Lele (în 2002, Guvernul Năstase, procurorii arestau) e ameninţat, la rându-i, cu arestarea pentru luare de mită.

SIPA, serviciul secret al ministresei Justiţiei, Rodica, a găsit nişte hoţi de buzunare (operau în mijloace de transport) arestaţi de Panait, care, contra eliberare, au făcut denunţuri împotriva lui Panait. Potrivit denunţurilor hoţilor, Panait le-ar fi cerut mită ca să nu-i aresteze. Panait o admira pe Rodica- Sanda Securităţii ( atunci nu se cunoştea acest amănunt), avea încredere în ea şi a încercat de mai multe ori să vorbească cu ea, să-i ceară ajutorul. Când şi-a dat seama că până şi Rodica e implicată... a căzut de la etajul patru şi a murit", a scris Ondine Gherguţ pe reţeaua de socializare.

SPIA era serviciul secret acuzat că se ocupa în special de filarea magistraţilor pentru a descoperi vulnerabilităţi cu care să fie şantajaţi ulterior şi care se ocupa şi de înscenări.

Majoritatea celor care lucrau acolo erau foşti ofiţeri ai Securităţii, în frunte cu şeful lor, Marian Ureche, numit de Stănoiu. Aceştia sunt acum pensionaţi şi populează firme de detectivi/consultanţă/protecţie informativă - investigativă, adică adevărate servicii secrete paralele, extrem de periculoase pentru siguranţa naţională. Cei foarte tineri au fost redistribuiţi în serviciul care se ocupă strict de deţinuţii din penitenciare, nu de magistraţi.

În opinia jurnalistei, printre autorii morali ai morţii procurorului Cristian Panait este şi fostul ministru al Justiţiei din 2002, Rodica Stănoiu.

"Pe vremea ei au murit doi procurori Cristian Panait şi Nicu Păcuraru - prigoniţi de ea, prin SIPA, şi tot pe vremea ei începuse otrăvirea procuroarei Luminiţa Sega, efectele s-au văzut puţin mai târziu, când a şi murit", a mai precizat Ondine Gherguţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne