Respingerea ordonanţei traseismului politic adoptată tacit de deputaţi. Urmează Senatul

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă de respingere a Ordonanţei de urgenţă 55/2014, faimosul act legislativ prin care Guvernul Ponta le-a permis aleşilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să-şi poată schimba partidul fără a-şi pierde mandatele.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru şi prevede că se respinge această Ordonanţă, iar primarii care au optat pentru derogările Ordonanţei să-şi piardă mandatul şi să fie înlocuiţi, relatează Mediafax.

Proiectul se consideră adoptat tacit deoarece termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final, de 12 noiembrie, a fost depăşit. Pentru ca propunerea lui Ciuhodaru să devină realitate şi aleşii locali care au migrat spre alte partide să rămână fără mandat, aceasta trebuie aprobată şi de Sentat, în calitate de for decizional.

Reamintim că marele beneficiar al ordonanţei traseismului local a fost PSD-ul. Peste 500 de primari din varii formaţiuni politice (din care în jur de 400 de la ACL) şi în jur de 1500 de consilieri au îngroşat rândurile Partidului Social Democrat, după publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial.

Opoziţia a acuzat la vremea respectivă că social-democraţii şi-au cumpărat practic primari, promiţându-le acestora mai mulţi bani de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale administrat de nimeni altul decât Liviu Dragnea, preşedinte executiv PSD.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne