"Durerea noastră e mare!" Trădaţi pentru un "taliban" PDL, consilierii foşti PSD din Crevedia dezvăluie ilegalităţile din comună (Video)

Şedintă a foştilor consilieri PSD din Crevedia
Şedintă a foştilor consilieri PSD din Crevedia (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Material Video pe pagina originala Epoch Times

Consilierii locali (foşti) PSD din comuna Crevedia, au ţinut vineri o întrunire cu cetăţenii din localitate, dublată de o conferinţă de presă, pentru a anunţa că şi-au dat demisia din partid, nemulţumiţi de primirea în sânul partidului social-democrat a unui "taliban" PDL, respectiv primarul comunei, Florin Teodorescu, precum şi a consilierilor acestuia.

Revoltaţi de faptul că, la doar câteva zile după ce s-au urcat pe stâlpii din Crevedia pentru a pune bannere de campanie pentru Victor Ponta, Adrian Ţuţuianu, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa l-a luat în barcă pe Teodorescu fără să se consulte cu ei, cinci consilieri PSD şi-au anunţat demisia din partid şi au făcut publice o parte din numeroasele ilegalităţi care ar avea loc în comună, patronate, ca să îi cităm, de "familia şi famiglia Teodorescu".

Consilierii demisionari au început prin a acuza că Teodorescu este un primar aproape penal, fiind suspect de abuz în serviciu. Acuzaţia a fost lansată de fostul şef al organizaţiei PSD Crevedia, Gheorghe Ionuţ, care a prezentat celor strânşi la şedinţă un document emis de procurorii de pe lângă Parchetul Dâmboviţa.

"Durerea noastră e mare", au mai afirmat consilierii (foşti) PSD, explicând că organizaţia lor a obţinut de-a lungul timpului rezultate peste media judeţului în ceea ce priveşte mobilizarea la alegeri, fie ele europarlamentare, locale etc, în pofida tirurilor cu pui distribuite de fostul preşedinte CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, primarilor din judeţ, pentru electorat. În astfel de condiţii, au explicat consilierii, nu este drept ca Ţuţuianu să încheie acorduri secrete cu Teodorescu, peste capetele lor. Teodorescu ar fi, potrivit foştilor pesedişti, unul dintre primarii care au împărţit puii de Crevedia pentru care este cercetat penal aşa-zisul "baron al puilor", Florin Popescu.

După ce au rememorat scandalul puilor, susţinând că patru tiruri cu înaripate de Crevedia au ajuns la electoratul dâmboviţean (din care unul la ei în comună), pentru ca oamenii să voteze la locale cu PDL-ul, foştii consilieri PSD (actualmente independenţi) au explicat că în comuna lor banii sunt cheltuiţi discreţionar, pâinea şi cuţitul fiind la Teodorescu.

Drept dovadă a faptului că Tedorescu împarte banii în Crevedia, şcolii din comună, condusă de fiica primarului, i s-a aprobat un buget de 24,6 miliarde de lei vechi, cât bugetul unui orăşel mic, a explicat consilierul Florin Toader.

Alte neregulile menţionate de consilieri sunt turnarea unui strat bituminos în comună şi anveloparea acoperişului scolii de către firme fantomă în spatele cărora s-ar afla omul de afaceri Alin Ionescu, patronul Shelter Security, în prezent arestat preventiv pentru evaziune fiscală. Turnarea stratului bituminos a costat nu mai puţin de 9 miliarde de lei vechi, a acuzat Florin Toader (susţinut de consilierii locali pentru postul de primar) în condiţiile în care lucrarea ar fi valorat doar un miliard.

Mai mult, a arătat Toader, recent, în comună s-ar fi pus pietriş pe câteva străzi care ar urma să fie asfaltate în curând. Lucrarea a costat 2 miliarde şi nu a fost prinsă în bugetul de achiziţii, nici nu ar fi fost aprobată de consiliul local, asa cum prevede legea.

Toader a mai adăugat că, pentru transformarea şcolii din satul Mănăstirea, comuna Crevedia, în grădiniţă, au fost alocate nu mai puţin de 4 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care, în urmă cu 4 ani, PDL-ul a investit alte şase miliarde în respectiva clădire. Mai mult, o toaletă cu un singur veceu la grădiniţa din Mănăstirea ar fi costat 140 de milioane de lei vechi.

Bugetul de investiţii al comunei Crevedia în 2013 şi 2014 ar fi fost, potrivit foştilor social-democraţi, de aproximativ 70 de miliarde de lei vechi.

Lunga listă de nereguli ce au loc în comună ar continua cu tăierea pădurii de la Ghiocelul, fără ca nimeni să se sesizeze în timp ce căruţe şi maşini încărcate cu masă lemnoasă circulă nestânjenite prin comună, au mai afirmat consilierii.

Declarându-şi speranţa că sloganul PSD "dreptate până la capăt" nu s-a golit complet de conţinut, cei cinci consilieri au afirmat că-şi vor susţine propriul candidat la primărie (pe Florin Toader), că vor lupta cu gaşca lui Tedorescu şi că nu se mai întorc în partidul care i-a trădat la scurt timp după ce au umplut comuna cu afişe cu Victor Ponta.