Reputat avocat: Partidul Comunist Chinez are un profit anual de minim 8,9 miliarde USD de pe urma genocidului medical

David Matas, avocat internaţional pentru drepturile omului, înaintea unui eveniment privind prelevarea forţată de organe la Universitatea Harvard din Boston, 8 martie 2024. (Samira Bouaou/The Epoch Times)
Jessie Zhang
20.06.2024

Expertul internaţional în domeniul drepturilor omului David Matas a evidenţiat amploarea genocidului medical al Partidului Comunist Chinez (PCC), estimând că regimul ar putea câştiga aproape 9 miliarde de dolari americani pe an din recoltarea forţată de organe.

"Cifrele sunt mari şi îngrozitoare", a declarat Matas, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri după proiecţia documentarului "State Organs" ("Organele Statului"), care expune aceste crime secrete ale regimului comunist chinez.

"Cifra totală pe care am aflat-o era de 8,9 miliarde de dolari pe an".

Filmul documentar premiat vorbeşte despre dispariţia misterioasă a doi tineri în China şi căutarea plină de pericole a acestora.

Ceea ce au descoperit familiile lor a fost mult mai sinistru: o industrie sponsorizată de stat care vizează cetăţeni nevinovaţi şi sănătoşi, pentru organele lor, care sunt apoi vândute pentru transplant la nivel mondial.

Matas a declarat că cifrele oficiale ale Partidului Comunist Chinez pentru transplanturile de organe erau de 10.000 de organe pe an, dar calculele sale au arătat o cifră de zece ori mai mare.

"Am făcut propriul nostru calcul al cifrelor mergând pe site-urile spitalelor şi adunându-le. Cifrele oficiale ale Chinei erau în total de 10.000 de organe pe an, dar calculul nostru a fost de 100.000 pe an. Este un număr foarte mare de oameni", a subliniat el.

Reputatul avocat de drepturile omului a menţionat cum atrocităţile la scară largă sunt uneori greu de înţeles, citând zicala înfiorătoare al lui Iosif Stalin conform căruia "Moartea unui om esto o tragedie dar moartea a milioane de oameni reprezintă o statistică".

Un documentar cutremurător

Kerry Wright, o australiancă din public, fostă profesoară de liceu implicată în mişcarea tibetană, a declarat că filmul a fost o reamintire oportună a preocupărilor etice legate de comerţul cu organe şi a necesităţii unor reglementări mai stricte, în condiţiile în care ţările se bazează din ce în ce mai mult pe comerţul cu China.

"Cred că este ceva care ar trebui să îi înfioare pe australieni până la oase. Ei ştiu deja despre asta, dar cred că majoritatea oamenilor nu vor să simtă şi să privească. Este pur şi simplu prea [...] mult dincolo de înţelegerea lor, dar acest film o face foarte bine", a declarat Wright pentru The Epoch Times pe 19 iunie.

Unul dintre episoadele emoţionante prezentate în film este cel a lui Sonny Zou, care a fost reţinut şi torturat pentru că a practicat Falun Gong. A fost eliberat pentru scurt timp, dar a fost păcălit să se întoarcă la secţia de poliţie în 2000, unde a fost condamnat la trei ani într-un lagăr de muncă.

Zou s-a îmbolnăvit şi a murit a doua zi iar corpul său a fost incinerat fără acordul familiei. Zou avea doar 28 de ani, lăsând în urmă o soţie şi o fiică de 11 luni.

Văduva bărbatului s-a confruntat cu acţiunile de intimidare şi supraveghere din partea poliţiei pentru că a protestat împotriva morţii soţului ei. Tânăra a dispărut şi ea trei luni mai târziu. Moartea cuplului rămâne învăluită în mister până în prezent.

Kerry Wright a declarat că filmul ar trebui văzut de toţi parlamentarii.

"De fapt, îl recomand ca vizionare obligatorie pentru toţi oamenii din politică din toate partidele. Nu cred că este o chestiune de partid", a declarat ea.

Originile industriei secrete a recoltării forţate de organe

David Matas şi-a dedicat aproape două decenii pentru a expune practica sistemică de recoltare forţată de organe dirijată de regimul chinez.

Munca sa de investigaţie, inclusiv cartea scrisă în colaborare cu regretatul deputat canadian David Kilgour, "Recoltarea sângeroasă - Uciderea forţată practicanţilor Falun Gong pentru organele lor", a fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

În munca lor, cei doi avocaţi au descoperit că principala sursă de organe erau practicanţii Falun Gong (numit şi Falun Dafa), o practică spirituală din tradiţia budistă care îi învaţă pe adepţii săi să trăiască după principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

Practica a căpătat rapid o largă popularitate datorită beneficiilor sale pentru sănătate şi a ajuns la aproximativ 70-100 de milioane de practicanţi până în 1999 numai în China, potrivit estimărilor oficiale.

Fostul lider al Partidului Comunist Chinez Jiang Zemin, gelos pe popularitatea Falun Gong şi considerând-o o ameninţare la adresa regimului totalitar comunist, a lansat o campanie brutală de persecuţie împotriva acestei practici. Campania de persecuţie, încă în curs de desfăşurare, implică, fără a se limita la acestea, detenţie arbitrară, tortură, muncă forţată şi recoltare forţată de organe.

Popularitatea practicii şi accentul pus pe valorile morale tradiţionale, care seamănă cu cultura budistă şi taoistă a Chinei de dinaintea regimului comunist, au fost percepute ca o ameninţare la adresa ideologiei ateiste a acestuia.

Documentarul, proiectat în marile oraşe din Australia, inclusiv Canberra, Perth, Melbourne şi Sydney, a fost găzduit de parlamentarii Aileen MacDonald şi Susan Carter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor