Renato Usatîi, reţinut de mascaţi imediat ce s-a întors de la Moscova

Renato Usatîi
Renato Usatîi (facebook.com)

Plecat într-o scurtă vizită la Moscova, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost reţinut de către ofiţeri ai Serviciului Intern de Informaţii şi Securitate imediat ce a aterizat pe aeroportul din Chişinău, informează Agora.md.

Usatîi se întorcea dintr-o călătorie la Moscova, când a fost întâmpinat la ieşirea din terminalul VIP de către un grup de ofiţeri ai SIS-ului, care i-au prezentat un document ce prevedea "aducerea forţată a persoanei" la Procuratură. Acesta nu a opus rezistenţă, însă un grup de susţinători ai săi au încercat să blocheze maşina.

"O porcărie. O întreagă subdiviziune SIS să vină să îl aducă forţat. (...) Ea [aducerea forţată] se face de obicei de către un poliţist de sector, nu de către o armată întreagă de oameni. Putea să vină un poliţist, un ofiţer de poliţie, numai nu aşa", a declarat avocatul acestuia, Ana Ursachi.

Întrebată dacă ar fi vorba de dosarul legat de interceptările publicate săptămâna aceasta, avocata a declarat că este sigură că e vorba de acest dosar.

Realitatea.MD a publicat documentul care i-a fost prezentat lui Usatîi la intrarea în ţară. Motivul aducerii silite este legat de înregistrările convorbirilor dintre Vlad Filat şi Ilan Shor.