Judecător de la Curtea de Apel Iaşi audiat în dosarul Filat

Cazul fostului premier moldovean, Vlad Filat se extinde şi dincolo de Prut. Acesta ar fi avut legături cu un judecător de la Curtea de Apel Iaşi.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Fostul lider PLDM ar fi primit asigurări de la judecătorul Dan Anton, care urmează să fie audiat de procurorii anticorupţie la Bucureşti, că va interveni pentru oameni de afaceri, cunoscuţi ai lui Filat. În schimb, politicianul de la Chişinău trebuia să achite o anumită sumă de bani şi să faciliteze angajarea unei persoane apropiate judecătorului de la Bucureşti într-o instituţie din Republica Moldova, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) transmis miercuri AGERPRES, „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014-2015. În cursul zilei de 21 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 10 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”.

Instanţa de judecată a decis, duminică, 18 octombrie, că fostul premier al Moldovei, Vlad Filat, a cărui imunitate parlamentară a fost ridicată joi, 15 octombrie la sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe