Porneşte ancheta referitoare la documentele secrete din posesia lui Filat

Procuratura Generală (PG) din Moldova a solicitat investigarea circumstanţelor în care, documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale, se aflau la domiciliul fostului lider PLDM, Vlad Filat.
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (facebook.com)

În urma investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie, a ieşit la iveală că documentele conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni, informează Realitatea.md.

„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan (Oleg Balan, Ministrul Afacerilor Interne n.r.)”, apare pe plicurile în care se aflau documentele găsite la domiciliul lui Filat. Adresarea directă a ministrului Balan către fostul premier, a motivat procurorii anticorupţie să vină cu această solicitare către PG.

În urma percheziţiilor efectuate luni la domiciliul fostului lider PLDM, Vlad Filat au fost depistate documente cu grif secret, în care apar nume şi companii cheie care au tangenţă în această schemă infracţională şi care vor fi ulterior audiate în dosar.

Amintim că procurorii CNA a mai depistat la domiciliul politicianului „acte cu grif secret de la diferite instituţii publice şi alte note informative ce ţin de protestele care sunt în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, din care rezultă urmărirea mai multor persoane, inclusiv a unor politicieni”, a subliniat Adriana Beţişor, fără să dea date concrete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe