PCRM+PSRM au depus moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Streleţ

Săptămâna viitoare ar putea fi decisivă pentru Guvernul Streleţ, care ar putea fi demis pin moţiunea de cenzură semnată joi de 42 de deputaţi comunişti şi socialişti. Aceasta a fost depusă în Parlament urmând să fie examinată în cadrul şedinţei de joi 29 octombrie.
Liderul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon
Liderul Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon (shok.md)

​„Înaintăm moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ pentru suspiciuni de corupţie care planează asupra prim-ministrului Valeriu Streleţ şi a membrilor Guvernului. În virtutea funcţiei deţinute, Streleţ s-a detaşat de la funcţia sa, expunându-se în favoarea lui Vladimir Filat. Anterior, lui Valeriu Streleţ i s-a cerut să iniţieze procedura de demitere a şefului CNA, însă premierul nu a dat curs, şi doar după reţinerea lui Vladimir Filat a venit cu un asemenea demers, fapt pe care îl calificăm drept abuz de putere. Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu Valeriu Streleţ, se poziţionează în fruntea unor scandaluri mari de corupţie, premierul este implicat în scheme coruptibile, iar în aceste circumstanţe şi-a pierdut dreptul de a administra treburile statului şi urmează a fi demis prin vot de neîncredere”, se menţionează în moţiunea de cenzură, conform Jurnal.md.

Partidul Socialist din Moldova (PSRM) anunţase la începutul acestei săptămâni că va înregistra moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, cu speranţa ca săptămâna viitoare Parlamentul să se pronunţe deja pentru demiterea Guvernului.

În replică, prim-ministrul Valeriu Streleţ a ţinut să sublinieze că a observat campania activă de demitere a Guvernului şi este de părere că în viitorul apropiat, s-ar putea să apară grupuri parlamentare care să voteze în secret demiterea acestuia. Ba mai mult, în opinia premierului, pe scena politică din Moldova ar urma doar actul final, jocul fiind deja pus în acţiune. În cazul în care actualul cabinet de miniştri va fi demis prin decizia fracţiunilor pro-ruse, acest fapt ar putea schimba parcursul Moldovei dinspre vectorul european spre cel de la Kremlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe