Ministrul de Interne: Nu am transmis niciun act secret lui Filat

Ministrul de Interne, Oleg Balan neagă acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie şi orice legătură cu documentele găsite în timpul percheziţiei la domiciliul fostului premier, Vlad Filat.
Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Oleg Balan
Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Oleg Balan (gov.md)

Ministrul Oleg Balan a menţionat că nu a semnat şi nici nu i-a transmis lui fostului premier Vlad Filat niciun document, potrivit Realitatea.md,

”Nu ştiu despre ce acţiuni este vorba. Cu toată responsabilitatea declar că din cadrul MAI nu a fost transmis niciun document secret sub semnătura mea. Vreau să văd şi eu acele documente. Nu am transmis niciun act d-lui Vlad Filat”, a afirmat Oleg Balan.

Potrivit ministrului de Interne, acesta ar fi solicitat deja procurorului general, Corneliu Gurin să-l citeze, pentru a se prezenta la Procuratura Generală să ia act de documentele presupuse că ar fi fost trimise în numele său „personal pentru Vlad Filat”.

Procuratura Generală (PG) din Moldova a solicitat investigarea circumstanţelor în care, documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale, date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni se aflau la domiciliul fostului lider PLDM, Vlad Filat.

Pe plicurile în care se aflau documentele găsite la domiciliul lui Filat scria „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan (Oleg Balan, Ministrul Afacerilor Interne n.r.)”. Menţionarea de pe plic a motivat procurorii anticorupţie să se adreseze Procuraturii Generale.