Renato Usatîi eliberat de un fost consilier al Partidului Democrat

E greu să înţelegi ce se întâmplă de fapt în Moldova şi ce întorsătură vor lua lucrurile mâine, nu mai zic de viitorul apropiat.
Renato Usatîi, liderul PPPN
Renato Usatîi, liderul PPPN (facebook.com)

Magistratul care a decis eliberarea liderului Partidului Nostru (PPPN), Renato Usatîi, în urma unei şedinţe la Judecătoria Centru este Sergiu Bularu, fost consilier în Partidul Democrat (PD), controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Potrivit Jurnal.md, în CV-ul lui Sergiu Bularu se arată că a fost consilierul liderului PD, Marian Lupu în perioada 2011-2014, după care a fost numit magistrat la Judecătoria Centru pe un termen de cinci ani.

1993-1998 - Ministerul Afacerilor Interne a R. Moldova

1999-2009 - a activat în organele procuraturii, dintre care ultimii 5 ani a activat în calitate de şef al Serviciului reprezentare a învinuirii, Curtea de Apel Chişinău

02.04.2009 - 2011 - Avocat

2011 - 2014 - Consilier în cabinetul preşedintelui fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat din Republica Moldova

26.02.2014 - numit, pe un termen de cinci ani, în funcţia de judecător la Judecătoria Centru, mun. Chişinău

Magistratul a devenit cunoscut opiniei publice din Moldova la finele lunii decembrie 2014 prin emiterea unei decizii de eliberare a lui Vitalie Mocan acuzat de cultivarea cânepei în proporţii deosebit de mari şi vărul "hoţului în lege" urmărit de Interpol, Ion Guşan, alias Patron, care în acest moment îşi ispăşeşte pedeapsa în România.