Marian Preda: E grav girofarul criminal al lui Oprea dar fiţi vigilenţi la varianta de lege a votului prin corespondenţă

Marian Preda
Marian Preda (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, atrage atenţia că proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, care a trecut recent de Senat, ascunde o problemă semnificativă.

"E grav şi semnificativ şi girofarul criminal al lui Oprea dar fiţi vigilenţi la varianta de lege a votului prin corespondenţă care a trecut de Senat şi care include doar românii cu domiciliul (în acte) în străinătate. Adică cei care sunt la muncă la negru sau cei care sunt în ţară în alte localităţi, nu în localitatea de domiciliu, nu vor putea vota.

E ca şi cum dacă eşti în altă localitate, dar în România, poate la sute de km de domiciliul tău, poţi veni la vot acasă mai uşor decât dintr-o localitate din Republica Moldova, sau din Bulgaria aflată la 20 km de graniţă şi de propria localitate. Votul electronic ar fi rezolvat totul, dar frica e mare....", a scris, pe contul său de Facebook, Marian Preda.