Renate Weber: Votul Senatului în cazul Diaconu e nefericit. Decizia instanţei trebuie respectată

Europarlamentarul PNL Renate Weber, colegă de partid cu Mircea Diaconu, a declarat că votul Senatului în acest caz este "profund nefericit", iar o decizie a instanţei trebuie respectată indiferent dacă pare sau nu dreaptă.
Mircea Diaconu (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Cristina Boiangiu
02.11.2012

Europarlamentarul PNL Renate Weber, colegă de partid cu Mircea Diaconu, a declarat că votul Senatului în acest caz este "profund nefericit", iar o decizie a instanţei trebuie respectată indiferent dacă pare sau nu dreaptă.

"Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericită a Senatului şi chiar de neînţeles, pentru ca statul de drept asta înseamnă: îţi place sau nu-ţi place o lege, ea trebuie respectată, îţi place sau nu-ţi place o decizie a unei instanţe, ea trebuie respectată! Faptul că acea decizie ţi se pare nedreaptă, asta pot să înţeleg, dar asta nu înseamnă că nu ai obligaţia să o respecţi", a declarat Weber, la RFI.

Europarlamentarul a precizat că s-ar fi aşteptat ca Mircea Diaconu să-şi dea demisia din Senat, chiar dacă a fost susţinut de colegii săi.

"M-a surprins chiar atitudinea domnului Diaconu, un om pentru care am foarte mult respect, cu atât mai mult cu cât a şi declarat că nu va mai candida. Nu înţeleg de ce nu a făcut dumnealui un pas înapoi şi nu s-a retras. Dar, mă rog, dincolo de chestiunea personală a domnului Diaconu, rămâne într-adevăr votul Senatului. În opinia mea, repet, este un vot nefericit! Dacă nu-ţi place o anumită legislaţie sau o anumită situaţie, nu acesta este răspunsul", a declarat Weber.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost declarat în incompatibilitate de instanţa supremă, iar Senatul ar fi trebuit să-i retragă mandatul, însă acest lucru nu s-a întâmplat deoarece majoritatea colegilor au votat împotriva măsurii respective. Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat miercuri Curtea Constituţională, după refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea ÎCCJ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor