Relu Fenechiu, dosarul cu numărul trei. Mită de 4,3 milioane de euro pentru atribuirea unui contract

"Palmaresul" penal deţinut de fostul ministru de Transporturi, Relu Fenechiu, devine din ce în ce mai substanţial.
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Fostul ministru de Transporturi, Relu Fenechiu, a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar marca DNA în care este acuzat de trafic de influenţă şi participaţie improprie la infracţiunea de spălare a banilor, reiese dintr-un comunicat de presă remis luni de agenţia anticorupţie.

"În perioada 2008 – 2014, suspectul Fenechiu Relu, în calităţile menţionate mai sus, a pretins şi a primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de circa 4.300.000 de euro pentru a asigura finanţarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a etapei a V-a a Programului "Sistem Educaţional Informatizat" (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă şi derularea acestuia în bune condiţii.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la persoane cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, asupra cărora avea influenţă la acel moment. O parte din suma de bani pretinsă, respectiv 2.500.000 euro, a fost remisă în numerar suspectului, în două tranşe, printr-un intermediar", se arată în comunicatul citat.

În continuare, procurorii susţin că, pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei circuitului financiar al sumelor de bani şi beneficiarul real al acestora, Relu Fenechiu a solicitat ca restul banilor să fie viraţi în conturile a două societăţi comerciale în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive.

Potrivit DNA, semnatarii documentelor nu au avut cunoştinţă de înţelegerea dintre suspect şi reprezentanţii societăţii beneficiare a contractului anterior menţionat, întocmind actele la solicitarea acestuia din urmă.

Anterior, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în dosarul "Transformatorul", iar instanţa l-a condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare, iar în urmă cu câteva zile a semnat un acord de vinovăţie într-un alt dosar penal în care este acuzat că a luat şpagă 900.000 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne