Regele Mihai, înmormântat la Curtea de Argeş

Funeraliile Regelui Mihai I al României, 15 decembrie 2017, Bucureşti (Epoch Times România)
Ana Ion
17.12.2017

Regele Mihai a fost înmormântat, sâmbătă seara, cu salve de tun, la Curtea de Argeş, în aplauzele câtorva mii de oameni care au scandat numele fostului suveran, relatează Agerpres.

Adus cu trenul regal la Curtea de Argeş, după ce în prima parte a zilei mii de oameni au însoţit cortegiul funerar, regele a fost înmormântat în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, alături de Regina Ana. Numărul celor veniţi să asiste la funeraliile ultimului monarh al României a fost de circa 16.000 de persoane, estimează sursa citată.

Sicriul regelui a fost scos din biserică în aplauzele miilor de oameni veniţi la Curtea de Argeş şi purtat de opt militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul". Deplasarea cortegiului funerar de la vechea catedrală, construită în secolul al XVI-lea de domnitorul Neagoe Basarab, la cea nouă încă în construcţie, s-a făcut printre două cordoane formate din preoţi şi militari cu torţe.

Ceremoniile funerare au avut un caracter privat. La slujba de îngropare, respectiv la ceremonia religioasă a înhumării, au fost prezenţi doar membrii Familiei Regale şi rude ale fostului suveran. Restul persoanelor venite să aducă un ultim omagiu fostului suveran - oficialităţi locale, personalităţi prezente la ceremonie, cetăţeni - au putut să urmărească slujba transmisă în direct pe un ecran imens, amplasat în imediata apropiere a lăcaşului de cult.

Ceremonia de înhumare s-a desfăşurat în noua catedrală aflată la câteva sute de metri de cea veche, a avut un caracter strict privat, în prezenţa membrilor familiei, fără posibilitatea de a fi urmărită video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor