Regele Mihai a încetat din viaţă

Ultimul monarh care supravieţuise celui de-Al Doilea Război Mondial, regele Mihai, a încetat marţi din viaţă.
Manifestări prilejuite de aniversarea Regelui Mihai I, ”Porţi Deschise” la Palatul Elisabeta. În imagine,  Regele Mihai
Manifestări prilejuite de aniversarea Regelui Mihai I, ”Porţi Deschise” la Palatul Elisabeta. În imagine,  Regele Mihai (Epoch Times România)
Ana Ion
05.12.2017

Fostul suveran al României, Regele Mihai I, a încetat marţi din viaţă la vârstă de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia. Anunţul a fost făcut de Casa Regală.

Trupul neînsufleţit al fostului rege fi depus în holul de onoare al Palatului Peleş iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului la Palatul regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar trupul lui Mihai va fi înhumat la Curtea de Argeş.

Reamintim că starea de sănătate a regelui se deteriorase de mai bine de un an şi jumătate. De altfel, regele s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie 2017, la momentul respectiv Casa Regală anunţând că Maiestatea sa a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena.

Mihai a urcat pe tron pentru prima dată în 1927, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I. Deoarece Mihai avea doar 6 ani şi nu putea guverna, atribuţiile regale au fost îndeplinite de o regenţă formată din prinţul Nicolae, patriarhul Miron Cristea şi preşedintele Curţii de Casaţie, Gheorghe Buzdugan.

Mihai a fost detronat chiar de tatăl său, Regele Carol al II lea, întors în ţară în 1930, primind în schimb titlul creat ad-hoc de „Mare Voievod de Alba-Iulia”.

Mihai a urcat pe tron a doua oară în septembrie 1940, când Carol al II-lea a fost obligat de Ion Antonescu să abdice şi să părăsească ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor