Referendum 2012: Ultimul mesaj al lui Crin Antonescu înainte de vot

De la Palatul Cotroceni, preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut vineri seară ultimele declaraţii de presă despre campania pentru referendum, înainte de vot: "A fost o campanie care s-a desfăşurat în termeni normali din punct de vedere democratic".
Recepţie la Ambasada Franţei din Bucureşti prilejuită de Ziua Naţională a Franţei.Crin Antonescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
27.07.2012

De la Palatul Cotroceni, preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut vineri seară ultimele declaraţii de presă despre campania pentru referendum, înainte de vot: "A fost o campanie care s-a desfăşurat în termeni normali din punct de vedere democratic".

"Deşi o campanie intensă, desfăşurată într-o atmosferă cu destulă tensiune publică, a fost o campanie care s-a desfăşurat în termeni normali din punct de vedere democratic.

Aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor din ambele tabere, organizatorilor de manifestaţii publice şi tuturor forţelor de ordine care au concurat la păstrarea unui cadru legal, civilizat, democratic.

E încă un fapt care dovedeşte că România e un stat în care manifestarea, comportamentul democratic sunt mature şi că nu suntem cu nimic mai prejos faţă de partenerii noştri din UE.

Aş dori să transmit două mesaje. Primul este destinat tuturor oamenilor care lucrează în instituţii publice cu responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea corectă a referendumului.

Cer să îşi facă datoria în integralitate, să respecte, să apere şi să impună, acolo unde este cazul, legea. Guvernul şi celelalte instituţii implicate au luat toate măsurile necesare pentru buna-desfăşurare a acestui referendum.

Al doilea mesaj e pentru alegători: Dreptul de vot e unul dintre cele mai importante câştiguri. Dreptul de vot e unul care garantează şi apără toate celelalte drepturi constituţionale.

E mijlocul fundamental, aflat la îndemâna fiecărui cetăţean, de a interveni şi de a decide evoluţiile politice din ţara sa. Un referendum este un moment electoral special, este o consultare a întregii naţiuni într-o chestiune concretă care este considerată a fi de interes naţional.

E poate singurul moment, între alegerile obişnuite, în care cetăţenii decid supra unor probleme de interes public, naţional. Scopul unui referendum este de a afla care este voinţa naţională.

Conform Constituţiei, avem dreptul de a alege dacă folosim sau nu acest drept, de a alege ce şi cum votăm, dacă decidem sa îl folosim. Nimeni nu poate fi obligat, forţat să voteze, nimeni nu poate fi împiedicat să voteze. Am convingerea că pe 29 iulie fiecare cetăţean al României va putea alege liber dacă foloseşte acest drept.

Nu trebuie să uităm că nimic trainic, nimic durabil, nimic fundamental nu se aşează în democraţie decât prin participare, decât prin folosirea de cât mai mulţi cetăţeni a acestui drept fundamental. Democraţia se bazează pe folosirea dreptului de vot, pe participare.

Cu aceste gânduri şi cu încrederea că referendumul va dovedi încă o dată maturitatea democratică şi cetăţenească a românilor, vă doresc să alegeţi, în faţa conştiinţei dvs. şi în faţa situaţiei actuale a României, calea de urmat."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor