Crin Antonescu - răzgândirea răzgândirii: "Nu am afirmat că nu mai demisionez... Nici o grijă, fac ceea ce am spus că voi face"

Preşedintele interimar Crin Antonescu a precizat joi că afirmaţiile apărute în presă - cu privire la faptul că "s-a răzgândit" şi că nu va mai ieşi din viaţa politică dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni în urma rezultatului referendumului de duminică - sunt false.
Crin Antonescu la recepţia de la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Nationale a Franţei (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
26.07.2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu a precizat joi că afirmaţiile apărute în presă - cu privire la faptul că "s-a răzgândit" şi că nu va mai ieşi din viaţa politică dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni în urma rezultatului referendumului de duminică - sunt false.

"Nu am afirmat nici aseară nici altă dată că nu mai demisionez. Dacă asta este grija pricipală a diumneavoastră, nici o grijă, fac ceea ce am spus că voi face. Niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în Parlamentul României sau ceea ce am spus că voi face", a spusCrin Antonescu, la Realitatea TV.

El a explicase miercuri seară, referindu-se la retragerea sa din politică - dacă Traian Băsescu se întorce la Cotroceni - că după anunţarea boicotării referendumului, el nu mai este “legat de niciun angajament”, având în vedere că nu se mai poate vorbi de o “competiţie".

"Este evident că acesta este înţelesul în care eu am spus. Eu am făcut o promisiune. N-am făcut o promisiune că nu datoram nimănui. I-am spus, pur şi simplu, domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună. Ori pleacă dânsul, ori plec eu. Sigur că atunci aveam în vedere chiar înţelesul pe care l-aţi dat dumneavoastră şi era ceva de bun simţ pentru oricine. Când am văzut totuşi cât de interesaţi sunt partizani domnului Băsescu, parcă mai mult decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu. Sigur că am avut un sentiment ambivalent pe deoparte să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus da, chiar şi aşa. E în regulă. Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă. A survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală în care domnul Băsescu strigă. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămăşag”, a declarat Antonescu la Antena 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor