Recompensă pentru aderarea liberalilor la PPE? Adina Vălean, desemnată de PPE vicepreşedintele al PE

Europarlamentarul PNL Adina Vălean
Europarlamentarul PNL Adina Vălean (Captură Youtube)

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, soţia fostului preşedinte liberal Crin Antonescu, a fost propusă miercuri de grupul PPE să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, urmând ca plenul forului legislativ să valideze propunerea săptămâna viitoare.

"Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European şi-a desemnat candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinte al Parlamentului European. Adina Vălean, europarlamentar din partea Partidului Naţional Liberal, a fost aleasă alături de Rainer Wieland, Antonio Tajani, Ramon Valcarcel, Ildiko Gall şi Mairead McGuinness", reiese dintr-un comunicat al PNL.

Conducerea PNL a votat, la scurt timp după alegeri, trecerea celor şase europarlamentari ai partidului la PPE, şi părăsirea grupului ALDE. Propunerea, venită din partea lui Crin Antonescu a fost motivată de faptul că Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist având în vedere contextul internaţional.

Iniţiativă fostului preşedinte liberal a fost primită cu bucurie de preşedintele PPE, Joseph Daul, care a promis să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. Pe de cealaltă parte, liderii ALDE au susţinut că delegaţia PNL în PE se alătură preşedintelui Traian Băsescu prin intrarea în PPE, fapt care dezvăluie slăbiciune, în loc să îşi întărească poziţia în cadrul Parlamentului European.

"Ar putea fi pentru prima dată de la aderare când România obţine o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European. Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciaţi în Uniunea Europeană. (…) Cooperarea în interiorul delegaţiei României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit şi puternic acasă şi în Europa", a susţinut Adina Vălean în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne