Şeful RATB a fost demis şi înlocuit provizoriu cu un membru UNPR

(wikipedia.org)

Consiliul de Administraţie al RATB l-a demis, miercuri, pe directorul general al regiei, Vicenţiu Antonescu, a dezvăluit, pentru hotnews.ro, viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

Motivul demiterii este proasta gestionare a RATB şi felul cum a fost gestionată criza cu ANAF, susţine viceprimarul. Până la organizarea unui concurs, interimatul este asigurat de Radu Orzaţă, membru al Consiliului de Administraţie şi consilier general din partea UNPR.

Demiterea şefului RATB, care ocupa acest post din iunie 2014, vine după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a poprit în luna iulie conturile Televiziunii Române şi Regiei Autonome de Transporturi Bucureşti, ca urmare a datoriilor pe care aceste companii le au la bugetul de stat. Regia datorează statului nu mai puţin de 272 de milioane lei.

Potrivit publicaţiei citate, membrii actualului Consiliu de Administraţie al RATB au fost numiţi în luna februarie 2015 de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Întrucât aceştia sunt practic interimari, urmează să fie numit un nou Consiliu, după organizarea unui concurs. În ultimii ani, Consiliile de Administraţie al RATB şi RADET au fost schimbate în funcţie de majoritatea politica din Consiliul General, neexistând o continuitate în administrarea regiilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.