O firmă cu un singur angajat, în top 3 datornici către stat

ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015.
ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015. (Andi Laslau)

Pe locul trei în topul datornicilor către stat se află o micuţă firmă din comuna buzoiană Poşta Câlnău, relatează digi.24. Deşi are un singur angajat, Oana Management, cum se numeşte SRL-ul, a reuşit să producă datorii mai mari chiar decât Complexul Energetic Hunedoara, colos cu 7000 de angajaţi şi decât etern subfinanţatul RATB.

Potrivit sursei citate, Fiscul are de recuperat 416 milioane de lei şi a demarat executare silită. Se ridică însă o problemă, sediul oficial nu există în realitate, iar la numerele de telefon declarate nu răspunde nimeni.

Firma Oana Management a fost înfiinţată în 2006 şi este una dintre cele 81 înregistrate în comuna Poşta Câlnău din judeţul Buzău iar obiectul său (oficial) de activitate constă în consultanţă pentru afaceri şi management.

Până în anul trecut, firma nu a ieşit cu nimic în evidenţă însă, în 2014, cifra de afaceri a firmei a crescut de aproape două mii de ori, până spre 9 milioane de lei. Odată cu ea şi datoriile, care au ajuns la 1,8 miliarde de lei.

Potrivit consultatului fiscal Adrian Benţa, citat de digi24, ''în general aceste firme sunt tranzacţionate către cetăţeni străini, de regulă moldoveni, arabi, sau din Serbia, scriptic, iar documentaţia este deţinută de un român care face nişte tranzacţii mai puţin justificabile din punct de vedere al legalităţii. Raportează scriptic nişte tranzacţii care în realitate nu au loc”.

Pe primele două locuri în topul datornicilor se află Oilfield Exploration Business Solutions, o firmă din grupul Rompetrol (grup căruia, reamintim, Guvernul Ponta i-a şters o datorie de 400 de milioane de dolari) şi Electrocentrale Bucureşti.

Pe locul patru, după Oana Management, se află Complexul Energetic Hunedoara, cu o datorie de 176 de milioane de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne