Raportul lui Kilgour si Matas confirma recoltarea de organe umane in China

Fostul MP David Kilgour (spate), si respectatul avocat pentru drepturile omului David Matas (fata) participa la o conferinta de presa, in Ottawa 6 iulie 2006, pentru a publica raportul lor investigational asupra recoltatii organelor de la practicantii Falun Gong inchsi in lagarele din china.
Fostul MP David Kilgour (spate), si respectatul avocat pentru drepturile omului David Matas (fata) participa la o conferinta de presa, in Ottawa 6 iulie 2006, pentru a publica raportul lor investigational asupra recoltatii organelor de la practicantii Falun Gong inchsi in lagarele din china. (Chun Zhu / The Epoch Times)

Joi, 6 iulie, a fost dat publicităţii un raport investigativ de 45 de pagini referitor la acuzatiile de recoltare de organe de la practicantii Falun Gong inchisi. Centrul de Informatii Falun Dafa numeste raportul ca avand “importanta vitala.” Intocmit de fostul Secretar canadian de Stat (Asia-Pacific) David Kilgour si de avocatul pentru drepturile omului David Matas, raportul traseaza “concluzia regretabila ca acuzatiile sunt adevarate.”

Discutand cu presa, Kilgour a declarat miercuri: “Nu cred ca cineva are dubii ca aceasta practica incredibil continua … Ei recolteaza ambii rinichi, apoi inima si pielea si corneele si ficatul, si apoi corpul tau este aruncat in incinerator.”

Raportul sustine ca faptasii sunt in special “guvernul chinez si agentiile sale din diferitele parti ale tarii, in particular spitale dar si centre de detentie si ‘tribunale populare’.”

”Acuzatiile sunt atat de socante incat sunt imposibil de crezut,” conform raportului. “Ele reprezinta o forma grotesca a raului care, in ciuda tuturor depravarile vazute de umanitate, este noua pentru omenire. Aceste orori adevarate ne fac sa ezitam in a le accepta existenta. Dar aceasta ezitare nu le face neadevarate.”

Kilgour si Matas s-au intalnit si au verificat dovezi saptamani de-a randul pentru raport, au intervievat martori si au incercat sa calatoreasca in China. Ambasada Chineza nu a onorat cererea echipei de a calatori in China pentru continuarea investigatiilor.

Acest raport detaliaza de asemenea pe larg metodele de investigare ale echipei si procesul evaluarii dovezilor.

”Concluzia noastra nu reiese dintr-o singura dovada, ci mai degraba punand cap la cap dovezile pe care le-am luat in considerare. Fiecare portiune de dovada pe care am luat-o in considerare este, ea insasi, verificabila, si, in cele mai multe cazuri, incontestabila. La un loc, ele zugravesc o imagine terifianta. Combinatia lor este cea care ne-a convins.”

Raportul face 17 recomandari, incluzand ca China sa opreasca imediat aceasta practica. Alte recomandari cheie includ mobilizarea guvernului canadian si a altor parti in conducerea propriilor lor investigatii, respingerea sau revocarea pasapoartelor celor care calatoresc in China pentru transplant, interzicerea doctorilor chinezi sa intre in alte tari pentru a cauta pregatire in transplanturile de organe, si indemnarea autoritatilor chineze sa desfasoare o investigatie criminala pentru o posibila acuzare.

Kilgour si Matas s-au adresat jurnalistilor la o conferinta de presa in aceasta dimineata la Parlament Hill in Canada. “Cand veti citi raportul veti fi ingroziti,” a declarat Kilgour.

Matas a declarat ca investigatia a fost initiata dupa o cerere anterioara din luna mai din partea Coalitiei de Investigare a Persecutiei Falun Gong in China (CIPFG), o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Washington D.C. De asemenea ei au declarat ca au lucrat independent de aceasta organizatie sau de oricare alta parte.

Unul dintre elementele pe care ei le-au luat in considerare a fost climatul din China, unul marcat de coruptie, violari ale drepturilor omului si o politica de stat de persecutie impotriva Falun Gong, care include suprimare, incitare la ura, torturi, crime si arestari masive.

Raportul a luat in considerare numarul practicantilor Falun Gong care au disparut si care au fost testati inexplicabil in repetate randuri pentru sange. In unele cazuri, exista documente care sustin ca unele corpuri au fost returnate familiilor lor cu organe lipsa. Au fost desfasurate, de asemenea, interviuri cu 3 victime ale persecutiei care acum traiesc in Canada; ele au fost supuse unor examinari medicale neasteptate in timpul detentiei in China.

”Acest tip de investigatie independenta este absolut vitala,” sustine purtatorul de cuvant al Centrului de Informatii Falun Dafa, Erping Zheng. “Aceste crime ale recoltarii organelor sunt atat de ingrozitoare incat, din pacate, multe organizatii si guverne din lume nu actioneaza si nu fac presiuni asupra Chinei deoarece le vine greu sa creada ca astfel de crime pot avea loc in aceste vremuri moderne. Dar sub conducerea regimului comunist chinez ele au loc si multi oameni continua sa moara.”

Raportul complet, care include transcrierile interviurilor, poate fi descarcat la: http://investigation.redirectme.net/

6 iulie 2006

Centrul de Informatii Falun Dafa

http://www.faluninfo.net

http://www.faluninfo.net/displayAnArticle.asp?ID=9443

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe