Membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong sustine investigarea recoltarii organelor in China

Faimosul avocat de drepturile omului si Membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong, Ho Chun-yan.
Faimosul avocat de drepturile omului si Membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong, Ho Chun-yan. (The Epoch Times)

Renumitul avocat de drepturile omului din Hong Kong si Membru al Consiliului din Hong Kong, Ho Chun-yan, si-a exprimat suportul sau pentru echipa canadiana independenta care investigheaza acuzatiile conform carora Partidul Comunist Chinez (PCC) recolteaza pe viu organe de la practicantii Falun Gong in lagare de munca si apoi ii omoara.

Ho, un sustinator al drepturilor omului in China, a declarat ca daca publicul doreste sa opreasca aceste incalcari ale drepturilor omului cel mai important lucru este sa dezvaluie adevarul.

Echipa de investigare, compusa din fostul Secretar canadian de Stat pentru Asia Pacific, David Kilgour, si renumitul avocat pentru drepturile omului David Matas, a cerut o autorizatie de a intra in China pentru a strange dovezi. Intr-un interviu la Epoch Times la 16 iunie, Ho a indicat faptul ca din luna martie, cand a auzit despre recoltarea pe viu a organelor practicantilor Falun Gong de catre PCC, el s-a simtit epuizat.

“Daca persoanele straine, incluzandu-i pe cei din domeniul legal, cercurile politice si pe oamenii de renume mondial, sunt ingrijorati de drepturile omului si doresc sa sustina responsabilitatea si sa intocmeasa rapoarte investigative, atunci acest lucru merita sustinut pe deplin,” a declarat Ho.

La 2 iunie, echipa de investigare renumita a trimis cererea de a intra in China pentru a desfasura o investigatie independenta si sa stranga dovezi dar inca nu au primit nici un raspuns. Ho a indicat faptul ca daca PCC refuza sa acorde vizele atunci acest lucru ar insemna ca au o constiinta vinovata.

“Daca PCC nu are nimic de ascuns ar trebui sa ii intampine pe investigatorii din strainatate si sa ii ajute sa expuna adevarul lumii. Daca oficialii PCC se simt deranjati pe nedrept de acuzatiile practicantilor Falun Gong, ei ar trebui sa se bucure de aceasta ancheta.”

Opriti aceste acte violente pentru a nu se mai repeta

Ho a declarat ca el nu va tolera practicile de recoltare fortata pe viu a organelor in societatea moderna.

“Acest lucru nu este doar o calcare in picioare a drepturilor omului ci este si un comportament inuman. Acest tip ce comportament arunca rusine asupra intregii natiuni chineze si familiile victimelor vor avea de infruntat o viata dureroasa.”

El a mentionat ca in prezent nu numai grupurile persecutate ar trebui sa vorbeasca, ci toata lumea ar trebui sa faca tot ce poate pentru a preveni ca astfel de violente sa se mai repete.

In legatura cu modul in care se poate opri aceasta violenta, Ho considera ca cea mai eficienta metoda este de a dezvalui adevarul. “Acum daca autoritatile nu vor sa dezvaluie adevarul, ei nu vor permite oamenilor sa investigheze. Pe de alta parte, este total gresit ca guvernul sa nu aiba nici o consideratie pentru vietile oamenilor.”

Rezolutie suspecta a PCC privind interzicerea comertului de organe

De cand mass media a scos la iveala in martie stirile despre recoltarea de organe in lagare de concentrare si de munca din China, regimul comunist chinez a emis un “Regulament Interimar asupra Practicii de Transplanturi de Organe Umane” la sfarsitul lunii martie si a planificat sa aplice regulamentul in 1 iulie. Totusi, lumea din afara suspecteaza ca ei au amanat aplicarea lui pentru 3 luni pentru a mai recolta organe si a ascunde dovezile prin incinerarea cadavrelor. Chiar daca regimul comunist va aplica regulamentul de interzicere a comertului de organe la 1 iulie 2006, Ho se indoieste ca PCC ii va face pe toti doctorii din spitale sa inteleaga principiile si sa accepte regulamentul.

In timpul unui interviu la editia canadiana a ziarului Epoch Times la 12 iunie, David Matas, unul dintre membrii echipei canadiene de investigare, a indicat faptul ca nu conteaza daca nu pot intra pe moment in China deoarece ei detin o multime de date si isi vor publica investigatiile la sfarsitului lunii iunie.

Ho a declarat, “Daca aceste lucruri se dovedesc a fi adevarate, multi lideri ai PCC vor suporta o responsabilitate de neiertat si vor deveni complici in violarea drepturilor omului, uciderea oamenilor si comportament inuman.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe