Rana nevindecată din Pacific sângerează din nou: din reactorul de la Fukushima se scurge apă radioactivă a şasea oară. Oficial

Muncitori în salopete îşi aşteaptă intrarea în reactorul nuclear Fukushima Daiichi, 12 noiembrie 2012
Muncitori în salopete îşi aşteaptă intrarea în reactorul nuclear Fukushima Daiichi, 12 noiembrie 2012 (David Guttenfelder / AFP / Getty Images)

Tokyo Electric Power Co. a declarat că apa de ploaie contaminată cu substanţe radioactive s-a scurs luni din centrala nucleară Fukushima în Oceanul Pacific printr-un canal de drenaj.

Este pentru cea de-a şasea oară când apa radioactivă a ajuns din Fukushima în apa oceanului, după ce un puternic cutremur de pământ şi un tsunami au afectat centrala nucleară în martie 2011.

Incidentul a avut loc în intervalul de timp 2:55 a.m. şi 4 a.m., conform Tepco. Cantitatea de apă scursă şi nivelul de contaminare a apei a fost necunoscut luni noaptea.

Apa de ploaie din canalul de drenaj urma să fie transferată cu ajutorul pompelor într-un canal separat care duce în portul aflat în apropierea centralei. Deşi 8 pompe operau la capacitate deplină începând cu ora 2:51 a.m., ele nu au fost capabile să facă faţă acumulării de apă de ploaie, datorită precipitaţiilor masive care au lovit Japonia.

Compania plănuieşte ca până la sfârşitul lui martie 2016 să închidă gura de ieşire a canalului de drenaj şi să construiască unul în interiorul portului centralei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.