Turcan: Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanţa 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea!

Solicitarea fostei soţii a lui Liviu Dragnea ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu demonstrează că adoptarea de către Guvern a OUG 13 a fost un flagrant comis în văzul naţiunii, consideră Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Solicitarea fostei soţii a lui Liviu Dragnea ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu echivalează cu un flagrant care dovedeşte că Ordonanţa 13 a fost dată pentru liderul PSD, susţine Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL.

"Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanţa 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea. Solicitarea fostei soţii a lui Liviu Dragnea, parte în dosar, ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu, demonstrează că şedinţa de Guvern echivalează cu un flagrant comis în văzul naţiunii. Această coaliţie anti-naţională vrea să schimbe mersul istoriei. Să ne deturneze de la integrare la excludere, de la prosperitate la sărăcie, de la supremaţia legii la dominaţia corupţiei.

Este o coaliţie întru corupţie şi orice zi în care Guvernul PSD-ALDE rămâne la putere înseamnă distrugerea viitorului european al României.

Toate statele UE primesc astăzi dovada supremă că în România guvernează un grup infracţional organizat", scrie pe Facebook liderul PNL.

Reamintim că fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, a ridicat la Curtea Supremă o excepţie de neconstituţionalitate privind infracţiunea de abuz în serviciu. Potrivit acesteia, este necesar ca în prevederile legii penale să existe un prag valoric al pagubei (cam ce s-a încercat în OUG 13 prin fixarea pragului de 200.000 lei pentru abuzul în serviciu). Prodana este judecată pentru un prejudiciu de 108.000 de lei iar fostul său soţ, Liviu Dragnea are şi el calitate de inculpat în acest dosar, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea fictivă a două membre PSD la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Astăzi, Înalta Curte a admis cererea Bombonicăi Dragnea, dispunând sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia ridicată de aceasta.

"Admite cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 Cod penal anterior, art.297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 martie 2017”, se precizează în minuta Curţii Supreme.