Rafa Nadal afirmă că va juca din nou tenis

Tenismanul spaniol Rafael Nadal. (Rafa Nadal/facebook)
Mioara Stoica
16.11.2023

Spaniolul Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a dizolvat miercuri, 15 noiembrie, la Barcelona, marea necunoscută care plana asupra carierei sale profesionale - campionul are 22 de titluri de Grand Slam - confirmând că va reveni în circuit în sezonul viitor, informează Mundo Deportivo.

"Ceea ce s-a schimbat de acum câteva săptămâni sau câteva zile până acum este că ştiu că voi juca din nou tenis. Înainte nu ştiam, dar acum ştiu sincer că da, pentru că evoluţia este pozitivă, au fost paşi mari în ultima vreme", a declarat Nadal în timpul prezentării de la “Clinicia de tenis Teknon” (Clínica Tenis Teknon), condusă de Angel Ruiz Cotorro, medic personal, de asemenea jucător de tenis.

Nadal nu a mai jucat tenis din luna ianuarie a anului trecut. În luna mai a anunţat că s-a oprit pentru a căuta o soluţie după ce a suferit leziuni la un muşchi, musculus iliopsoas, de la piciorul stâng, cu scopul de a se recupera complet pentru a-şi oferi o nouă şansă de a concura.

După operaţia şi recuperarea ulterioară din ultimele luni, Nadal este în situaţia în care ştie că atât corpul cât şi mintea sa sunt pregătite să joace din nou, dar încă nu ştie când şi unde o va face. "Când voi şti, voi fi eu cel care vă va spune când voi juca, dar astăzi nu ştiu", a declarat Rafa.

"Nu ştiu la ce nivel voi putea juca, dar ştiu că voi juca din nou. Nu mi-am pierdut niciodată încrederea", a adăugat Nadal, care a izbucnit în râs atunci când a comentat cursa pentru Grand Slam şi cele 24 de titluri actuale ale sârbului Novak Djokovic.

"Nu voi câştiga mai multe Grand Slamuri decât Djokovic, dar îmi voi da ocazia să mă bucur de tenis. Nu sunt în această situaţie acum, nu am jucat timp de un an şi realitatea mea este diferită", a explicat Nadal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor