Djokovic a câştigat cel de-al 40-lea titlu de Master 1000 la Paris [video]

Sârbul îl învinge fără probleme pe bulgarul Dimitrov şi ia un avans de 1.490 de puncte faţă de Alcaraz.
Novak Djokovic împreună cu Grigor Dimitrov (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
06.11.2023

Fericit, după ce a câştigat al 40-lea titlu de Masters 1000 la Paris, Novak Djokovic a vorbit, cu zâmbetul său caracteristic, la ceremonia de decernare a trofeului. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce să-l consoleze pe învinsul din finală, bulgarul Grigor Dimitrov. "Îmi pare rău pentru rezultatul de astăzi, nu este niciodată uşor să pierzi într-o finală, dar te încurajez să continui, pentru că ai jucat unul dintre cele mai bune meciuri de tenis pe care le-am văzut în această săptămână şi în ultimele luni. Ţine-o tot aşa, felicitări ţie şi familiei tale", informează AS.

În acelaşi timp, sârbul a profitat de discurs pentru a revendica rolul celor treizeci şi ceva de ani în ATP: "Este o plăcere să împart terenul cu voi de atât de mult timp, suntem ca nişte veterani ai circuitului acum, la Next Next Gen probabil, sau cum i se spune, generaţia de treizeci şi ceva de ani".

Djokovic s-a adresat apoi staff-ului său. "Mulţumesc echipei mele pentru că a rămas alături de mine în această săptămână. Ştiu cât de provocator a fost pe teren şi în afara lui. Pe punctul de a pierde trei meciuri şi am avut întotdeauna sprijinul vostru pe teren şi în afara lui pentru recuperare şi pregătire. Este victoria voastră la fel de mult ca şi a mea", le-a spus el membrilor echipei sale, cu spaniolul Carlos Gomez Herrera ca antrenor în absenţa lui Goran Ivanisevic.

În cele din urmă, el s-a adresat spectatorilor de la Accor Arena, care în unele momente din timpul săptămânii l-au fluierat. "Relaţia pe care o am cu publicul de aici este specială", a spus Djokovic zâmbind . "Mulţumesc oricum, pentru energia care se creează. Poate ne vedem anul viitor", a conchis el.

Djokovic a câştigat al 40-lea titlu de Masters 1000 la Paris

O planificare excelentă, dublată de o îngrijire rafinată a fizicului, a făcut ca Novak Djokovic, considerat de unii cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, cel puţin din punct de vedere al rezultatelor, să ajungă la finalul acestui sezon într-o formă de invidiat şi să câştige cele mai multe titluri anul acesta: şase, la egalitate cu Carlos Alcaraz. Duminica aceasta, la Paris, a cucerit titlul cu numărul 40 Masters 1000, depăşindu-şi propriul record (cu patru mai mult decât cele 36 ale lui Rafa Nadal), al şaptelea în turneul din capitala Franţei şi al 97-lea din carieră. Sârbul, în vârstă de 36 de ani, s-a impus cu uşurinţă în finala disputată între cei mai vârstnici doi jucători din Top 20, respectiv cu Grigor Dimitrov, de 32 de ani. Cu un 6-4, 6-3 în 98 de minute, el s-a impus pentru a 12-a oară în 13 întâlniri cu bulgarul, a zecea consecutiv.

În acest fel, a pecetluit şi lupta pentru locul 1 la sfârşitul sezonului. El are cu 1.490 de puncte mai mult decât Alcaraz înainte de ATP Finals (12-19 noiembrie), o diferenţă practic insurmontabilă, având în vedere că, la Torino, campionul neînvins poate obţine maximum 1.500 de puncte, iar fiecare victorie în faza grupelor îi aduce 200.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor